Apple, iMessage'ı kuantum şifreleme protokolüyle güçlendirdi

Apple'ın popüler iletişim uygulaması iMessage'ı kırmak isteyenler artık bir kuantum bilgisayar bulmak zorunda kalacak.

Apple, iMessage'ı kuantum şifreleme protokolüyle güçlendirdi

Apple, iMessage'ın tarihindeki "en önemli kriptografik güvenlik yükseltmesi" olarak adlandırdığı kuantum sonrası korumaları içeren bir güncelleme yayınladı.

Yayınlanan bir blog yazısında Apple, mesajlaşma programının güvenliğini ciddi bir şekilde yükseltmek amacıyla yeni bir şifreleme protokolü olan PQ3'ün gelişini duyurdu.

iMessage, 2011'de piyasaya sürüldüğünden bu yana uçtan uca şifreleme sunuyor. Bu, sohbetlerinizi gizli tutmak istiyorsanız sahip olunması gereken güzel bir şey. Ancak özellikle istihbarat servislerinin veya çok ileri seviyedeki hacker'ların, WhatsApp gibi iletişim servislerindeki kodları kırabildiğinde dair "şehir efsaneleri" bulunuyor. Bununla birlikte, Apple'ın şifrelemesi konusunda da endişeler her zaman vardı. Son güncelleme ile Apple, mesajlarınızın artık her zamankinden daha güvenli olacağını iddia ediyor. Hatta o kadar güvenli ki Apple, iPhone sohbetlerin güvenliğini ayırt etmek için "Seviye 3" adını verdiği yepyeni bir güvenlik seviyesi de duyurdu.

Apple Seviye 3'ün ne olduğunu şöyle anlatıyor: "Son derece karmaşık kuantum saldırılarına karşı bile kapsamlı savunma sistemleri bulunan PQ3, Seviye 3 güvenlik dediğimiz seviyeye ulaşan ilk mesajlaşma protokolüdür. Bu güvenlik seviyesi, yaygın olarak kullanılan diğer tüm mesajlaşma uygulamalarının güvenlik seviyelerini aşan bir koruma sağlar. Bildiğimiz kadarıyla PQ3, dünyadaki tüm ölçekli mesajlaşma protokolleri arasında en güçlü güvenlik özelliklerine sahiptir."