Apple, Intel'i 2020'de bırakabilir!

Yeni bir dedikodu, Apple'ın beklenen büyük hamlesinin beklenenden çabuk olacağını söylüyor!

Apple - Intel ayrılığı çok yakın!

Apple'ın Mac ve MacBook'larda kendi ARM tabanlı işlemcilerine geçmek istediği biliniyor. Firmanın Intel'i terk etme çabaları, önümüzdeki sene gibi yakın bir zamanda meyve verebilir.

Web sitesi Axios'a göre Intel içerisindeki bazı isimler, Apple'ın özel ARM tabanlı yongalara 2020'de geçmesini bekliyorlar. Bir süre önce ortaya çıkan iPad ve iPhone uygulamalarının Mac'te daha kolay çalışacağı iddiası, bu yeni gelişmeyle ilgili olabilir. Apple, 2021 itibariyle geliştiricilerin Apple'ın tüm cihazları için sadece bir uygulama geliştirmesini ve bu uygulamanın tüm cihazlarda çalışmasını istiyor. Bunu kolaylaştırmanın bir yolu, iPhone, iPad ve Mac'lerin benzer ARM tabanlı bir işlemciyle çalışması olacak.

Intel'in Apple'dan umudunu kesmeye başlamış olması, gelecek seneki Mac'lerin Intel işlemcisiz olabileceğinin güçlü bir işareti. Yeni bir işlemci mimarisine geçmek Apple için kolay bir iş olmayacak. Geçiş, bir takım sorunların kapısını açabilir ancak Apple, bu sayede Mac'in donanımı üzerinde daha sıkı bir denetime sahip olacak.

Okuyucu Yorumları