Apple, iOS 16 ile birlikte iPhone kullanıcılarına yıllardır Android'te olan bu özelliği sunmaya hazırlanıyor

Android kullanıcılarının yıllardır sahip olduğu bu özellik, iOS 16 ile birlikte nihayet iPhone'lara da geliyor. Ama hepsine değil...

iPhone'lar, iOS 16 ile yıllardır Android'te olan bir özelliğe daha kavuşacak

Apple'ın iOS'un bir sonraki sürümü iOS 16 da dahil olmak üzere çeşitli duyurular yapması beklenen yıllık geliştirici konferansı WWDC 2022 sadece birkaç gün sonra düzenlenecek. Bloomberg'den Mark Gurman'ın söylediğine göre iOS 16, "oldukça önemli bir yükseltme" olacak.

Ancak iOS 16'ya gelen tüm değişiklikler herkesin dikkatini çekmeyebilir. Örneğin Apple, iOS'un bir sonraki sürümüne her zaman açık ekran özelliği eklemek için çalışıyor. Ancak Gurman, ProMotion ekran özelliği gibi, her zaman açık ekran özelliğinin de iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max ile sınırlı olacağını iddia ediyor. Bu özellik özellikle yeni nesil "Pro" modelleri satın almayı planlayan iPhone kullanıcıları için heyecan verici olabilse de, Android kullanıcıları yıllardır bu özelliğe sahip.

Her zaman açık ekran, adından da anlaşılacağı gibi, telefonunuzun ekranının asla kapanmamasını sağlıyor. Ekrana dokunmadan veya ekran kilidini açmadan saati ve önemli bildirimleri kontrol etmenize yardımcı olmak için ekran her zaman açıktır.

iOS'un bir sonraki sürümü, yine Gurman'a göre, ekranı her zaman açık tutmanın yanı sıra iPhone kullanıcılarına birkaç yeni özellik daha getirecek. Bildirimlere, iPad çoklu görevlerine ve Mesajlar ve Sağlık uygulamalarına yönelik güncellemeler, Apple'ın sunmayı planladığı dikkate değer değişikliklerin sadece ufak bir kısmı. Ayrıca, "widget benzeri özelliklere" sahip duvar kağıtları da dahil olmak üzere "kilit ekranı için büyük geliştirmeler" olacak. Her zaman açık ekranın aksine, yukarıda belirtilen özellikler giriş seviyesi iPhone 14 ve daha eski iPhone'lara da gelebilir.

Daha önceki söylentilere göreyse Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max üzerinde bazı radikal değişiklikler yapacak. Daha önce sızdırılan iPhone 14 Pro görüntüleri, şirketin çentikten vazgeçebileceğini gösteriyordu. Ancak bu özelliğin de yalnızca "Pro" modelleriyle sınırlı olması bekleniyor. Ayrıca, yeni nesil iPhone 14'ün uydu ağları üzerinden acil metin mesajları gönderebileceğine dair söylentiler de bulunuyor.

Apple, WWDC 2022 etkinliğini 6 Haziran'da düzenleyecek ve geliştirici etkinliği 10 Haziran'a kadar devam edecek.