Apple, iOS'u geliştiricilere açtı!

Apple, WWDC 2016'da kullanıma sundukları kadar, kullanıma "açtıklarıyla" da ses getirdi!

Apple'ın iOS "açılımı"!

Apple'ın WWDC 2016 etkinliğinde kullanıma sunulan yenilikler kadar kullanıma "açılan" şeyler de büyük bir yankı yarattı. Zira iOS 10, watchOS 3, macOS Sierra ve diğer yazılım geliştirmelerinin yanında belki asıl büyük haber Apple'ın iOS sistemini geliştiricilere açmasıydı.

Maps, Phone, iMessage ve hatta Siri'yi bile geliştiricilere açan Cupertinolu firma böylece geliştiricilerin söz konusu uygulamaların etki alanını daha da genişleten araçlar hazırlamasının önünü açmak istiyor.

Konuyla ilgili sahnede açıklama yapan Craig Federighi şu ifadeleri kullandı: "iOS 10 kullanıcılarımız için harika bir platform, ve o aynı zamanda geliştiricilerimiz için de devasa bir ortam... Bildirimler, telefon, Maps, Messages, iOS'un bütün önemli unsurları artık geliştiricilere açık."

Teknoloji devi, attığı bu önemli adımla Apple'ı çok daha açık bir platform haline getirmek istediğini göstermiş oldu. Böylece iOS'un yakın bir zamanda tıpkı Google'ın Android'i gibi geliştiriciler tarafından çok daha zenginleştirilen bir platform olacağını söylemek mümkün.

Okuyucu Yorumları