Apple, iPhone'un yan kısmına Touch Bar benzeri ikinci bir ekran ekleyebilir

Apple, gelecekteki iPhone modellerine ikinci bir ekran daha eklemek istiyor olabilir. Bu ekran, ortaya çıkan patent çizimlerine bakılırsa, MacBook'ların TouchBar'ına oldukça benziyor.

Apple, iPhone'un yan kısmına Touch Bar benzeri ikinci bir ekran ekleyebilir

Apple’ın iPhone’ları, Eylem düğmesi ve Dinamik Ada’nın eklenmesini bir kenara bırakırsak, iPhone X’in 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana çok büyük bir değişim yaşamadı. Ancak yeni bir patent, şirketin alıştığımız iPhone tasarımını çok farklı bir şekilde değişebileceğini öneriyor.

AppleInsider’ın tespit ettiği üzere Apple, gelecekteki iPhone’ların yan kısmına monte edilmiş ikinci bir ekran için patent aldı. Söz konusu patente eklenen resimlere bakılırsa, bu ekran, en son MacBook Pro 13 inç (M1, 2020)’de yer alan MacBook Touch Bar’a benzer bir işleve sahip olabilir.

“Yana monte edilmiş ekran” tanımı, iPhone’un ses veya güç düğmelerinin altında yer alan ince bir ekranı tanımlıyor. Honor Magic 6 Pro gibi bazı telefonlarda uçtan uca kavisli ekranlar bulunsa da, Apple’ın patenti, ana ön ekrandan tamamen ayrı bir ekran gösteriyor.

Telefonun yan kısmında yer alan bu ekranın, muhtemelen Dinamik Ada’ya benzer bir şekilde durum mesajlarını görüntülemek, müzik seçimini kontrol etmek ve uygulamaları başlatmak için kullanılabileceği tahmin edilebilir, ancak aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla bazı fiziksel iPhone düğmelerinin de yerine geçebilir. Apple’ın iPhone 15 Pro’daki kapasitif Eylem düğmesini iPhone 16’da mekanik bir düğmeyle değiştireceğine yönelik söylentiler zaten bulunduğu için, yana monte edilmiş bir ekran bu tasarım felsefesinin bir sonraki aşamasını temsil edebilir.

Apple’ın patentinde bu ekranın kullanımına örnek olarak Mesajlar, Takvim ve Kamera uygulama simgeleri gösteriliyor ve bu yüzden de çok yönlü bir iPhone aracı olacağı tahmin edilebilir.

Elbette bunun için öncelikle patentin gerçek bir ürüne dönüşmesi gerekiyor. Patent başvuruları bir fikrin gelişiminin en erken aşamasını temsil eder ve bu örnek, Apple’ın diğer üreticilerin benzer teknolojiyi kendi gelecek cihazlarında uygulamasını engellemeye çalıştığı bir örnek olabilir.