Apple’dan "Reality One" başvurusu

Apple’ın karma gerçeklik başlıkları için yaptığı “Reality One”, “Reality Pro” ve “Reality Processor” isimli başvurular ortaya çıktı.

Apple’dan "Reality One" başvurusu

Bloomberg tarafından tespit edilen ticari marka başvuruları, Apple'ın uzun süredir söylentileri dolaşan karma gerçeklik başlığının adına ve markasına "Reality" kelimesini dahil edebileceğini gösteriyor. Yapılan 3 ayrı başvuruda "Reality One", "Reality Pro" ve "Reality Processor" için ticari markalar işaret ediliyor ve bunlar Apple'ın ortaya çıkan realityOS adıyla ve potansiyel olarak karma gerçeklik başlığının işletim sistemine atıfta bulunan bir ticari marka başvurusuyla eşleşiyor.

Başvurular Apple'ın kendisi tarafından değil, Immersive Health Solutions, LLC isimli bir şirket tarafından yapılmış. Apple gibi şirketler, planlarını gizli tutmak için patent ya da ticari marka başvurusu yaparken genellikle paravan şirketlerin isimlerini kullanırlar. Ancak Bloomberg'in de belirttiği gibi, Delaware merkezli Immersive Health Solutions, realityOS ticari markasında da yer alan bir başka paravan şirket olan Corporation Trust Co. tarafından tescil edilmiş durumda.

İsimle ilgili ABD'nin yanı sıra AB, İngiltere, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Suudi Arabistan, Kosta Rika ve Uruguay'da da başvurular yapılmış. Her 3 başvuruda da "sanal ve artırılmış gerçeklik başlıkları, gözlükler, camlar ve akıllı gözlüklerden" bahsediliyor. Bu arada, "Reality Processor" adı da sanal gerçeklik başlığının kullandığı M2 çipi taşıdığı söylenen işlem birimini ima ediyor olabilir.

Başvurular Apple'ın "Far Out" etkinliğinden bir haftadan biraz fazla bir süre önce ortaya çıktı, ancak karma gerçeklik başlığının bu etkinlikte tanıtılmasını beklemiyoruz. Başlığın, Apple Maps ve FaceTime'ın VR versiyonları ve hatta Hollywood filmlerine dayanan deneyimler de dahil olmak üzere hem artırılmış gerçeklik (AR) hem de sanal gerçeklik (VR) deneyimlerine ve oyunlarına izin vereceği söyleniyor. Öte yandan Apple'ın yönetim kurulunun mayıs ayında başlığı test ettiği de bildirildi, ancak Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu cihazın Ocak 2023'e kadar piyasaya çıkmayacağını tahmin ediyor. Yani bir süre daha beklememiz gerekebilir.