Apple, kutusu açılmamış iPhone'ları işte böyle güncelleyecek

Apple, rafta yeni sahibini bekleyen iPhone'ları, kutusundan çıkartmaya gerek kalmadan iOS'un son sürümüne güncellemenin bir yolunu bulmuş gibi görünüyor.

Apple, kutusu açılmamış iPhone'ları işte böyle güncelleyecek

Kullanıcıları için mümkün olan en iyi hizmeti en hızlı şekilde vermek isteyen Apple'ın, henüz kutusu açılmamış ve yeni sahibini bekleyen iPhone’ları, kutusundan çıkartmadan en son iOS sürümüne kablosuz olarak güncellemek istediğini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Ve şimdi, şirketin bunu nasıl yapacağı ortaya çıktı; Apple bu iş için yeni bir cihaz geliştirdi. Belki de biraz eğlenceli bir şekilde, bu yeni çığır açan sistemin bir mini fırına benzediği söyleniyor.

Fransız teknoloji haber sitesi iGeneration, “Presto” adı verildiği söylenen bu sisteme ilk bakışını attı. iGeneration tarafından paylaşılan fotoğraf, birden fazla raftan oluşan gümüş renkli ve şık görünümlü bir cihazı gösteriyor. Makalenin Google Çevirisi’ne göre bu cihazın her rafına aynı anda altı iPhone sığabiliyor. Presto sisteminin birden fazla rafa sahip olduğu söyleniyor ve bu yüzden çok daha fazla iPhone’un aynı anda güncellenebileceği tahmin edilebilir.

Presto sisteminin iOS’un en yeni sürümünü 15 ila 30 dakika arasında yüklediği bildiriliyor. Apple, bu sistem ile müşterilerin kutuyu açtıktan sonra yeni bir iPhone’u en son iOS sürümüne güncellemek için harcamaları gerekebilecek süreyi ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Yeni iPhone’ların neden en son yazılım güncellemeleriyle yüklü olarak sunulmadığı sorusunun cevabı ise, basit bir şekilde zamanla açıklanabilir. Çoğu ürün gibi iPhone’lar da bazen aylarca kutularında kalıyor ve bu süre içerisinde birden fazla iOS güncellemesi yayınlanabiliyor. Bu güncellemeler, yeni özellikler sunmalarının yanı sıra kritik olabilecek güvenlik yamalarını da içerebilecekleri için oldukça önemli.

Bu iddia edilen sistemin nasıl çalıştığı henüz belli değil. Ancak Ars Technica’nın tahminine göre Apple, bu işlem için telefonlardaki NFC çiplerini kullanıyor olabilir. Ars Technica, maksimum 848 kbit/s veri hızına sahip olması sebebiyle yazılım güncellemesini yüklemek için NFC bağlantısının kullanılmasının pek muhtemel olmadığını söylerken, bu bağlantının iPhone’u Wi-Fi’ye bağlamak ve güncellemeyi bu şekilde aktarmak için yeterli olabileceğini söylüyor.