Apple Music, artık root erişimi olan Android cihazlarda çalışmayacak

Apple Music uygulamasının, root erişimi açılmış olan Android cihazlarda çalışmayacağı ortaya çıktı.

Root'lanmış Android cihazlara Apple Music şoku

Eğer root erişimi açılmış bir Android telefonunuzda veya tabletinizde Apple Music kullanıyorsanız, artık bu pek mümkün olmayacak. Apple’ın Android tabanlı cihazların root durumunu kontrol etmeye başladığı ve Apple Music’in yalnızca root işlemi yapılmamış cihazlarda çalıştığı bildirildi.

Android için Apple Music’in (4.7) en son beta sürümü, Android cihazınızın root'lu olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer root işlemi yapılmışsa, müzik akışı uygulaması çalışmıyor ve “Apple Music artık root erişimli cihazlarda kullanılamıyor” şeklinde bir uyarı gösteriyor.

Reddit kullanıcısı sername_is-taken tarafından keşfedilen ve X kullanıcısı @AssembleDebug tarafından bildirilen bu durum, cihazlarında değişiklik yapmayı, cihazlarını şişiren önceden yüklü uygulamaları (bloatware) devre dışı bırakmayı ve çeşitli testler yapmayı seven ve bu amaçla root erişimini kullanan pek çok Android tutkununu kızdırabilir.

Elbette, root erişimli Android cihazlara kısıtlama getiren ilk şirket Apple değil. Çoğu bankacılık ve mobil ödeme uygulaması da root erişimli Android cihazlarda çalışmıyor. Samsung Pay/Samsung Cüzdan bile root erişimli Galaxy telefonlarda çalışmıyor. Google da root erişimli telefonlarda Google Mesajlar RCS’yi engelliyor.