Apple, OLED iPad'den beklentilerini düşürdü

Apple, önümüzdeki aylarda duyuracağı OLED iPad panellerinin siparişini azaltarak beklentileri düşürdüğünü ilan etti.

Apple, OLED iPad'den beklentilerini düşürdü

Önümüzdeki aylarda duyurulması beklenen OLED iPad Pro’nun teknik ve diğer özellikleri hakkında pek çok söylenti ortaya çıktı. Ama şimdi Koreli bir blog olan Naver'a yazan yeux1122, tedarik zinciri raporuna göre Apple'ın, üretimi planlanan iPad sayısını %30 oranında azalttığını söylüyor.

Yayın, Apple’ın başlangıçta 10 milyon adet OLED panel sipariş ettiğini, ancak kısa bir süre önce sipariş hacmini 7-8 milyon adede düşürdüğünü söylüyor. Bununla birlikte LG Display’in siparişleri yarı yarıya azalarak 6 milyondan 3 milyona düşerken, Samsung daha önce beklenen 4 milyon adette kaldı.

İlginç bir şekilde, önceki raporlar LG’nin bu panelleri zaten Apple’a gönderdiğini, Samsung’un ise talebi ancak çok kısa bir süre önce karşıladığını belirtiyordu. Apple’ın LG siparişlerini neden azalttığı şimdilik belli değil.

Yine de, yeux1122 bir kez daha yaklaşan OLED iPad Pro’nun fiyatının henüz belirlenmediğini ancak fiyatın “mevcut LCD versiyonundan daha fazla artmasının muhtemel” olduğunu bildiriyor. Sızıntı kaynağı, daha önceki bir raporda, 11 inçlik modelin 1.500 dolardan, 13 inçlik versiyonun ise 1.800-2.000 dolardan başlayabileceğini öne sürmüştü. Bu fiyat artışının temel olarak panel fiyatlarından kaynaklandığı da söyleniyor. Bir akıllı telefon OLED ekranının ortalama fiyatı 50 ila 60 dolar civarındayken, bu OLED iPad Pro panelinin birim başına maliyetinin en az 200 dolar olduğu belirtiliyor.