Apple, yenilenen CarPlay ile otomobilinizi tamamen ele geçirmeyi planlıyor

Apple CarPlay’in yeni nesil sürümü, otomobilin tüm ön panelini ele geçirmek istiyor. İşte yeni CarPlay'in tüm sürücüleri heyecanlandıran yeni özellikleri.

Apple, CarPlay ile otomobilinizi tamamen ele geçirmek istiyor

Apple, geçtiğimiz günlerde düzenlediği geliştiriciler konferansında yeni nesil Apple CarPlay ile sürücülere heyecan verici yenlikler sunacağını müjdeledi. Firma, otomobilde bilgi-eğlence deneyimini yeni bir düzeye taşımayı hedefliyor.

Android Auto gibi, CarPlay de zaten arabanızın dokunmatik ekran paneli aracılığıyla Haritalar, Telefon ve Mesajlar gibi uygulamalara erişmeyi kolaylaştırıyor. Ancak bir sonraki sürümde, CarPlay'in hız göstergesi, sıcaklık kontrolleri ve daha fazlası dahil olmak üzere aracınızın tüm gösterge paneliyle entegre olması hedefleniyor. Yani CarPlay artık sadece multimedya ekranınızla sınırlı kalmayıp, hayalet gösterge paneline de girişi yapacak gibi görünüyor.

Bu, Apple'ın tam bir otomobil kullanıcı arayüzü oluşturacağı, CarPlay'in her türlü araç içi ekran şekline veya düzenine uyum sağlayacağı ve aynı zamanda birden fazla ekran için içerik sunacağı anlamına geliyor.

CarPlay hayranları için en heyecan verici detay, yeni yazılımdaki özelleştirilebilirlik düzeyi. Farklı gösterge kümesi tasarımları seçilebilecek, kendi widget'larınızı belirleyebilecek ve Hava Durumu ve Müzik gibi bilgileri doğrudan görüntüleyebileceksiniz. Doğal olarak Apple Haritalar da sürüş deneyiminin bir parçası olmaya devam edecek.

Apple yeni nesil CarPlay'in 2023’te geleceğini ve destekleyen otomobillerin önümüzdeki yılın sonunda ortaya çıkacağını da açıklamış durumda.