Apple, skandal uygulamayı kaldırdı!

App Store'da yayınlandığı gibi büyük ilgi gören uygulama, Apple'ın gazabına uğradı!

Apple, skandala el attı!

Mobil cihaz kullanıcılarının son yıllarda Akdeniz'de yaşanan mülteci krizi için bir şeyler yapabilmelerini sağladığı iddiasıyla gündeme gelen mobil uygulama "I Sea", kısa sürede büyük bir ilgiyle karşılandı. Fakat yeni gelişmeler söz konusu uygulamanın aslında göründüğü kadar işlevsel olmadığına işaret ediyor.

Uygulamanın çalışma mantığı uydu görüntüleri üzerinden kullanıcılara bölgenin uzaydan çekilen güncel fotoğraflarını göndererek şüpheli gemileri ya da botları teşhis edebilmeleri üzerinde temelleniyor. Kullanıcıların böylece mültecilerle dolu olan botları bulabilmeleri umuluyor.

Buraya kadar her şey oldukça mantıklı gibi dursa da, "I Sea"nin bütün kullanıcılara aynı görseli gönderdiğinin ortaya çıkması uygulamanın güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oldu. iOS uzmanı ve geliştiricisi Rosnya Keller tarafından farkedilen bu duruma göre söz konusu görselin Google Maps'ten alınan eski bir görüntü olduğu anlaşıldı. Daha sonra yapılan analizler sonucunda uygulamanın aslında farklı görseller talep edebiliyor olmasına rağmen kullanıcılara göstermek için hep aynı görseli yüklediği fark edildi. Bu görselin de 9 Haziran tarihli olduğu ve Photoshop'tan geçirildiği ortaya çıktı.

Nihayet Apple bu skandalın ardından söz konusu uygulamayı App Store'dan kaldırdığını açıkladı.

Uygulamanın geliştiricisi Grey Digital, konuyla ilgili yaptığı açıklamada I Sea'nin "test aşamasında" olduğunu belirtse de, daha önce Wired'da yer alan haberde uygulamanın test aşamasını tamamlandığı açıklanmıştı.

Okuyucu Yorumları