Apple, iOS 16'ya bir yeni özellik daha eklemeye hazırlanıyor

iOS 16 kullanıcıları, özellikle de spam SMS'lerden bıkanlar, iOS 16'nın bu yeniliğini öğrenmekten eminiz çok mutlu olacaklar...

Apple'dan iOS 16'ya bir yeni özellik daha

Bir iOS kullanıcısıysanız, bir spam iMessage aldığınızda, büyük olasılıkla "Spam olarak bildir" seçeneğine dokunmaya ve bu bilginin Apple'a gönderilmesini sağlamaya alışmışsınızdır. MacRumors’ın haberine göreyse şimdi, aynı özellik SMS mesajlarını da kapsayacak şekilde geliştiriliyor.

İkinci iOS 16 beta ile Apple, Mesajlar uygulamasındaki yerleşik "Spam olarak bildir" özelliğini SMS/MMS mesajlarını kapsayacak şekilde genişletiyor ve spam mesajların Amerika Birleşik Devletleri'ndeki belirli operatörlere bildirilmesine izin veriyor. Apple, özelliği yalnızca belirli operatörler için kullanıma sunuyor, ancak bunların hangileri olduğu belirtilmedi.

SMS mesajlarını spam olarak işaretleyen kullanıcılar, mesaj metnini ve gönderenin numarasını hem Apple'a hem de operatörüne gönderebilecek. İstenmeyen metinleri bir telefon operatörüne bildirmek için normalde mesajın tamamını dört haneli bir numaraya iletmek gerekiyor. Bu nedenle bu özelliği yaklaşan iOS güncellemesine entegre etmek, kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Bir iletiyi önemsiz olarak bildirmek, o numarayı engellemiyor. Kullanıcılar göndereni engellemek istiyorsa, bunu yine elle yapmaları gerekiyor.

Son zamanlarda veri hırsızlığının artması ve çoklu mesaj gönderme seçeneklerinin çoğalması, beraberinde spam SMS mesajlarında da bir artışı getirdi. Örneğin ABD’de sadece mayıs ayında 12 milyar spam mesajın gönderilmiş olduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, spam engelleme uygulaması RoboKiller’dan alına verilerle ortaya çıkarıldı.

Apple, iOS 16 işletim sistemini 2022 sonbaharında genel kullanıma açmayı hedefliyor.