Apple, tek çiçeğin 24000 fotoğrafını çekmiş!

Hangi şirket, kimsenin kolay kolay fark etmeyeceği detaylar için günlerini harcar? Tabii ki Apple!

24.000 fotoğraf; 285 saat!

Apple Watch'un ekranında, arka planda kullanılan çiçek resmi, bileğinizi her kaldırdığınızda farklı görünüyor. Peki Apple'ın, bunu başarmak için büyük çaba harcadığını biliyor muydunuz? ABD'li dev şirket, tek bir çiçeğin açma anını gösterebilmek için 24.000'in üzerinde fotoğraf çekmiş ve bunun için 285 saat harcamış.

Bu gösterim, hiçbir fotoğraf çekmeden ve büyük olasılıkla harcanan sürenin çok ufak bir kısmında CGI ile halledilebilirdi ve aradaki fark büyük ihtimalle çoğumuzun dikkatini çekmezdi. Ancak Apple, detayları gerçekten umursadığı için gerçek fotoğraflar kullanmayı istemiş gibi gözüküyor.

Wired ile düzenlenen bir röportajda konuşan Apple'ın insan-arayüzü lideri Alan Dye, başka örnekler de sunuyor. Denizanası da bu örneklerden biri. Bu arka planın hazırlanması için, bir akvaryum kurulmuş ve Phantom kameralar ile 300 fps'de çekimler yapılmış. Bunun sonucu olarak ortaya çıkan 4.096 x 2.304 çözünürlüklü fotoğraflar olmuş. İşin garibi, fotoğraflar Apple Watch boyutlarına küçültüldüğünde, detayların neredeyse kimse tarafından fark edilemez olması.

Simgesel Disney karakteri Mickey Mouse arka planı da örneklerden biri. Bu arka plan kullanıldığında görülen ve saniyede bir kez ayak parmağını hareket ettiren Mickey Mouse, Dünya üzerindeki tüm Apple Watch'lar ile mükemmel bir şekilde eşzamanlı hareket etmekte.

Bütün bunlar, büyük olasılıkla çoğu kullanıcının fark etmeyeceği küçük ayrıntılar ve anlaşıldığı kadarıyla, bu ayrıntıların gerçekleşebilmesi için çok fazla zaman harcanmış durumda. Ancak Dye ve bu ayrıntılar üzerinde çalışan diğer kişiler için, tüm bu yapılanlar oldukça önemli.

Bütün bu uğraşa değer miydi? Kimine göre evet, kimine göre hayır. Ama bu çabanın kendine has bir etkileyiciliği olduğu kesin.

Okuyucu Yorumları