Apple ve Facebook'tan Trump Tepkisi!

Donald Trump'ın ABD seçimlerinde galip gelmesinin ardından, Apple ve Facebook'tan ilk açıklamalar geldi.

Apple ve Facebook'tan Trump tepkisi!

Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada "ileriye doğru beraber hareket edeceklerini" açıkladı.

Cook, tüm şirket çalışanlarına gönderdiği mektupta şunları söyledi: "Adayların çok farklı olduğu ve birbirine yakın oy aldığı bir politik yarışmanın sonrasında güçlü hisler hissetmeniz kaçınılmaz."

"Birey olarak hangi adayı desteklemiş olursak olalım, ilerlemenin tek yolu, ileriye doğru beraber yürümektir."

Trump'ın başkanlığının Apple'ı ve teknoloji sektörünü nasıl etkileyeceği ise belirsiz. Trump'ın Apple ve diğer Silikon Vadisi firmalarına çok dostça davranmadığı biliniyor. Trump, Apple'ı ürünlerini ABD'de üretmeye zorlayacağını birkaç kez söylemişti.

Apple ve Facebook'tan Trump Tepkisi!

Bu arada Facebook CEO'su Mark Zuckerberg de seçim sonuçlarıyla ilgili benzer bir açıklamada bulundu. "Ümitli hissettiğini" söyleyen Zuckerberg, bir Facebook gönderisinde şöyle konuştu: "Çocuklarımız için istediğimiz dünyayı oluşturmamızı sağlayacak tüm işleri aklımdan geçirdim. Bu iş, herhangi bir başkanlıktan büyük ve düz bir çizgide ilerlemiyor."

"Hepimiz, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme yeteniğiyle donatılmış durumdayız ve bunu yapma sorumluluğunu taşıyoruz. Artık daha da sıkı çalışma zamanı."

Silikon Vadisi'nden gelen tüm tepkiler ise pek sakin olmadı. Airbnb ve Uber yatırımcısı Shervin Pishevar, yaptığı bir açıklamada Kaliforniya'nın ABD'den çekilerek kendi başına bir ülke haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Okuyucu Yorumları