Apple Vision Pro, beklenenden çok daha önce raflarda olabilir

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın Vision Pro'yu beklenenden çok daha önce satışa sunabileceğini iddia ediyor.

Apple Vision Pro, beklenenden çok önce raflarda olabilir

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, yayınladığı bir yazıda Apple'ın Vision Pro karma gerçeklik başlığının toplu sevkiyatına Ocak ayının ilk haftasında başlayacağını ve Ocak sonu ya da Şubat başında Apple Store'larda satışa sunacağını iddia ediyor. Ayrıca Kuo, Apple'ın son yıllardaki en önemli ürün lansmanına mümkün olan en iyi başlangıcı yapmak için yaklaşık 500.000 Vision Pro cihazını raflara çıkartmayı planladığını söylüyor.

Apple, Haziran ayında Vision Pro'yu tanıttığında 2024'ün başlarında mağazalarda olacağını söyleyerek belirli bir çıkış tarihi vermedi. Bunun ardından, Apple'ın karma gerçeklik başlığını büyük olasılıkla Mart 2024'te satmaya başlayacağı yönünde spekülasyonlar arttı.

Ancak Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo'nun hemen hemen aynı şeyi söylemesiyle, Apple'ın Vision Pro'yu beklenenden biraz daha erken, yaklaşık bir ay içinde satmaya başlaması giderek daha olası hale geliyor. Konuyla ilgili bilgi sahibi "kişilere" dayandırdığı geçen haftaki yazısında Gurman, Apple'ın şu anda Çin'deki fabrikalarında Vision Pro'nun üretimini artırdığını ve Şubat ayına kadar piyasaya çıkış için zemin hazırladığını söyledi. Gurman, Vision Pro'nun üretiminin son birkaç haftadır Çin'deki tesislerde tam hızda devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Apple ayrıca Apple Store personelini Vision Pro'yu potansiyel müşterilere en iyi şekilde nasıl sunacakları ve gösterecekleri konusunda eğitmeyi planlıyor.