Apple Vision Pro'nun yeni sürprizi: Sanal gerçeklikte canlı NBA maç yayınları

Apple'dan Vision Pro için bir sürpriz daha: Şirket, sanal gerçeklik başlığı Vision Pro'ya canlı NBA maç yayınları da getirecek.

Apple Vision Pro, sanal gerçeklikte canlı maç yayınları da sunacak

Apple’ın Vision Pro başlığı ABD’de 2024’ün başlarında piyasaya sürülecek. Apple’ın yaklaşmakta olan başlığı hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmasını beklerken şirket, en önemli özelliklerinden birinin kullanıcıların sanal gerçeklikte spor müsabakalarını canlı olarak izlemesine imkan tanıması olacağını söyledi.

Apple, Vision Pro’da bir basketbol maçı izlerken bir şutun 3D olarak işlenmiş tekrarını da görebileceğinizi söylüyor.

New York Post’un özel bir haberine göre NBA Komisyon Üyesi Adam Silver, ligin 3.499 dolarlık Vision Pro sanal gerçeklik başlığına teknolojiyle geliştirilmiş bir görüntüleme deneyimi getirmek için Apple ile yakın bir şekilde çalıştığını söyledi.

NBA'in, şu anda Disney’in ESPN’i ve ABC’i ve Warner Bros.’un Turner Sports’u ile 2024-2025 sezonunun sonuna kadar sürecek 24 milyar dolarlık bir medya hakları anlaşması bulunuyor. Disney, Vision Pro için VR içeriği eklemeyi planlıyor olsa da bu, Apple’ın Apple TV+ için NBA yayın haklarına teklif vermeyi planladığını iddia eden daha söylentiler de var.

İlk olarak CNBC tarafından yayınlanan haber, NBA’in muhtemelen sadece Disney ve Warner Bros’a bağlı kalmayacağını, çünkü ligin “teklif verenler için bir veya iki yeni paket oluşturmak, medya hakları ortaklarını ikiden üçe veya dörde çıkarmak” istediğini söyledi.

Adam Silver, Post ile yaptığı görüşmede “Genel olarak, medya şirketleri ve teknoloji şirketleriyle pek çok görüşme yapıyorum. Premium canlı sporlara olan ilgi inanılmaz derecede güçlü olmaya devam ediyor gibi görünüyor. Bence bu spor haklarını, özellikle de pek çok gelişmiş teknolojiyle birlikte gelen kişiselleştirme konusunda, daha önce olduğundan daha geniş, benzersiz ve farklı şekillerde dağıtmak için yeni fırsatlar bulmanın yollarını arıyorlar” dedi.