Apple'ın gizemli VR başlığının fiyatı, inanılmaz boyutlara çıkacak gibi görünüyor

Apple'ın sır gibi sakladığı VR başlığı, fiyatıyla "yok artık" dedirtecek gibi görünüyor.

İnanılmaz fiyat: Mac bilgisayarlar kadar pahalı olacak

Apple'ın yılan hikayesine dönen VR başlığı hakkında yeni bir söylenti daha geldi. Bu söylentiye göre ürünün fiyatı 2.000 doların üzerinde olacak. Eğer doğruysa, Apple’ın VR başlığı, Meta'nın Oculus Quest 2'nin yaklaşık beş katı bir fiyat karşılığında satılacak.

Apple, VR başlığı hakkında henüz resmi bir açıklama yapmış olmasa da, çeşitli sızıntılar ve söylentiler cihazın neler yapabileceği konusunda oldukça net bir fikir veriyor. Bu bağımsız başlık, Valve Index ve PlayStation VR 2 gibi bir PC veya PS5'e bağlı olarak çalışmayacak ve M1 destekli bir Mac bilgisayarla karşılaştırılabilir bir güçle şimdiye kadar yapılmış en iyi VR başlıklarından biri olacak.

Ancak bu yetenekler, analist Ming-Chi Kuo'nun Apple'ın başlığı 2.000 ila 2.500 ABD Doları arasında bir fiyatla sunmayı planladığını söylediği yeni bir raporuyla, bir MacBook kadar pahalıya mal olabilecek gibi gözüküyor. Kuo, fiyatı nedeniyle Apple'ın 2023'te 1,5 milyondan daha az başlık satmayı beklediğini ekliyor. Karşılaştırma için belirtmek gerekirse, Meta'nın Ekim 2020'de sunduğu Oculus Quest 2 kulaklık sayısının yaklaşık onda birine denk geldiğini söyleyebiliriz.

Tüm söylentilerde olduğu gibi, bu söylentiye bir miktar şüphe ile yaklaşmakta fayda var. Ancak Kuo'nun Apple'ın teknolojileriyle ilgili ayrıntıları tahmin etme konusundaki geçmişi, bu kaynağın dikkat etmeye değer olduğu anlamına geliyor.