Apple Watch'un hayat kurtarma hikayelerine bir yenisi daha eklendi

Apple'ın akıllı saati hayat kurtarmaya devam ediyor: Apple Watch 7, gastrointestinal kanama geçiren bir kişinin hayatını kurtardı.

Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı

Apple Watch'un bir kullanıcının hayatını kurtardığına dair hikayeleri zaman zaman duyuyoruz. Sensörlerle dolu olan giyilebilir cihaz, siz onu takarken vücudunuzdaki çeşitli eğilim değişikliklerini tespit edebiliyor. Yeni bir habere göre Apple Watch Series 7, gastrointestinal kanamadan kaynaklanan bir komplikasyonu önleyerek bir insanın daha hayatını kurtardı.

Apple Watch Series 7’nin hayatını kurtaran kişi başına gelen hadiseyi reddit’te şöyle anlatıyor:

“Geçen hafta öğle yemeğine çıktığımda biraz yorgundum, bu yüzden yemekten sonra hızlı bir şekerleme için kanepeme uzandım. Biraz kestirdikten sonra saatimin bildirimlerini kontrol ettim ve nabzımın hızlandığını bana 10 kez bildirdiğini gördüm. Çok önemsemedim ve günün geri kalanında düzeleceğini düşündüm, ancak durmadı. Bu yüzden doktorumla hızlı bir görüntülü görüşme düzenledim. Doktorum bana zamanları ve nabız oranlarını kontrol ettirdi, oksijen seviyemi kontrol etmemi sağladı ve akabinde de benim için 911'i aradı.

Acil yardım ekibi geldiğinde, şiddetli iç kanama geçirdiğimiz, 3 g/dL'nin biraz üzerinde hemoglobin değerim olduğunu ve normal değerimin yaklaşık 15 olması gerektiğini söyledi. Aslında acil yardım ekibi ilk başta kalp krizi geçirmiş olabileceğimi söylemişti, ancak sonradan iç kanama olduğu ortaya çıktı. Eğer acil yardım ekibi gelmemiş olsaydı hayatta kalamayacağımı söylediler.

Benimle ilgilenen hemşireleri, doktorları, bana kan verenleri ve benimle ilgilenen herkese teşekkür ederim ama Apple Watch'um olmasaydı bayılıp ölebilirdim

Kullanıcının reddit’te paylaştığı bu girdi sonrası diğer reddit kullanıcıları pek çok yorumda bulundu. Bazıları Hgb değerinin bu kadar düşmesi için genellikle bir günden fazlası gerektiğini söylese ve önceki günlerde kanlı dışkının meydana gelmiş olabileceğini düşünseler de yazardan cevap alamadılar. Bu da durumu biraz şüpheli yapıyor.

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de Apple Watch 7 gerçekten de kullanıcının hayatını kurtarmış mıdır? Yorumlarınızı aşağıda bekliyoruz.