Apple Watch için bir yeni patent daha: Apple, saatine Touch ID mi ekleyecek?

Apple Watch için alınan yeni bir patent, Apple'ın akıllı saatlerine bir Touch ID sensörü ekleyebileceğini söylüyor. Peki ama Apple Watch 8, Touch ID ile gelecek mi?

Apple Watch için bir yeni patent daha

Apple Watch 8 ve söylentilerde duyulan Apple Watch 8 Rugged Edition gibi yaklaşan Apple Watch modelleri daha büyük ekranlara, vücut ısısı sensörlerine ve daha fazlasına sahip olabilir ama halen bir parmak izi sensörüne sahip olması beklenmiyor. Yine de, gelecekteki modellerin bu özelliği içerebileceğini gösteren bazı kanıtlar bulunuyor.

PatentlyApple’ın fark ettiği üzere, kısa bir süre önce bu tür bir sensör için Apple'a bir patent verildi. Patent, özellikle Apple Watch'un yan düğmesine yerleşik bir Touch ID parmak izi sensörünü detaylandırıyor.

Bu düğme şu anda diğer bazı özelliklerin yanı sıra Apple Pay için kullanılıyor. Bu nedenle, Apple Pay ödemelerine ek bir adım eklemeden kimliğinizi güvenli ve sorunsuz bir şekilde doğrulayabileceğinden, bir parmak izi sensörünün bu düğmeye yerleştirilmesi mantıklı olabilir.

Patent, bir cihazın kilidinin açılması, kullanıcının tanımlanması ve işlemlerin yetkilendirilmesi veya uygulamaların indirilmesi dahil olmak üzere tüm tipik parmak izi sensörü uygulamalarını olası kullanım durumları olarak belirtiyor.

Bu özelliğin Apple Watch’lar için kesinlikle kullanışlı olacağı ve güvenlik için şifrelerden çok daha iyi olacağı kesin. Apple Watch’a ilerleyen dönemlerde mutlaka eklenmesi gerekiyor gibi gözükse de, yakın zaman içerisinde karşılaşacağımızın garantisini vermemiz ne yazık ki mümkün değil.