Apple Watch kullananlar, ne kadar memnun?

Apple Watch hakkında herkes bir şeyler söyledi... Peki ama kullananlar, ondan ne kadar memnun?

Söz sırası kullanıcılarda...

Görünene göre Apple Watch sahipleri, akıllı saatlerinden son derece memnunlar. En azından 451 Research'ün gerçekleştirdiği ankette ortaya çıkan sonuç bu şekilde.

Ankete katılan 145 Apple Watch sahibinin yüzde 54'ü "oldukça memnun" olduklarını söylerken yüzde 33'ü "yeterince memnun" olduklarını belirtmekte. Başka bir deyiş ile katılımcıların yüzde 87'si saate iyi bir not veriyor. Katılımcıların yüzde 6'sı saatten "bir miktar mutsuz" olduklarını belirtirken yüzde 6'sı da "oldukça mutsuz" olduklarını söylüyor.

451 Research tarafından 27 Temmuz ile 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan bu araştırma, Apple Watch'un beğenilen ve beğenilmeyen yönleri ve genel memnuniyet durumunun yanı sıra, diğer benzer ürünler üzerindeki etkisini de inceledi.

Her ne kadar araştırmaya katılan kişi sayısı sadece 145 olsa da, bu oranın genel kullanıma genişletilmesi, saatin oldukça olumlu karşılandığını göstermekte. Apple, geniş bir alıcı kesimi için saati tasarlamış durumda ve saatin fiyatı oldukça yüksek. Yine de cihazın pek çok özelliği, rakipleri ile kolaylıkla yarışabilmesine yetyor.

Ankete katılan kişilerin yüzde 28'i cihazın beklentilerini aştığını söylerken yüzde 51'i de beklentileri karşıladığını belirtmekte. Saati bir başkasına önerip önermeyecekleri sorulduğunda ise yüzde 55'lik kısım yüksek ihtimal ile önereceklerini söylerken, yüzde 28'i önerme ihtimallerinin bulunduğunu söylemekte.

Saatin en sevilen özelliklerine bakıldığında ise listenin başında bildirimler geliyor. Bu bildirimlerin arasında e-postalar, telefon aramaları, takvim olayları, mesajlar ve iPhone'unuzdan saate gönderilen diğer uyarılar yer alıyor. Listenin ikinci sırasında ise sağlık ve fitness takibi yer almakta. Apple Watch, yürüme, koşma ve benzeri günlük aktivitelerinizi takip ederek kaydedebiliyor. Saatin tasarımı ise sevilenler listesinin üçüncü sırasında bulunuyor.

Beğenilmeyen özelliklerin başında ise pil ömrünün çok kısa olması geliyor. Katılımcıların bazıları tarafından da saatin iPhone'a bağımlılığı bir eksi olarak gösterilmekte. Beğenilmeyen diğer özelliklerin arasında su dayanımının olmaması, sınırlı uygulama sayısı ve zor kullanım geliyor.

Okuyucu Yorumları