Apple Watch ritim sorunlarını buluyor...

Apple Watch'un kalp ritmi sorunlarını ortaya çıkarmakta başarılı olduğu anlaşıldı!

Apple Watch ritim sorununa yardımcı

Stanford Medicine araştırmacıları, 400000'den fazla katılımcı içeren Apple Heart Study (Apple Kalp Araştırması) ön sonuçlarını yayımladılar. Araştırmacıların bulduğuna göre Apple Watch gibi giyilebilir teknolojileri, kalp ritmi bozukluğuna sahip olan kişileri güvenli bir şekilde belirlemek ve tıbbi destek aramalarını sağlamak için kullanılabiliyor.

Araştırma hakkında konuşan Apple COO'su Jeff Williams, bu önemli araştırma sırasında Stanford Medicine ile beraber çalışmaktan ve Apple Watch'un etkisini öğrenmekten mutlu olduklarını belirtiyor.

Araştırmadaki önemli bulguları bildiren Stanford Medicine, katılımcıların %0.5'inin (yaklaşık 2000 katılımcı) düzensiz kalp ritimleri hakkında bildirim aldıklarını söylüyor. Apple Watch, her seferinde doğru tanımlama yapmış olmasa da, bildirim alan kullanıcıların %84'üne, atrial fibrilasyon teşhisi koyuldu ve bu da Apple Watch'un bildirimlerinin, bir sorun için güçlü bir gösterge olduğunu gösteriyor. Bu teşhislerin sonucunda bildirim alanların %57'si tıbbi destek alarak problemi daha derin bir şekilde incelemeye karar verdiler.

Her ne kadar araştırmanın katılımcı miktarı devasa olsa da, Apple Heart Study için Apple tarafından kaynak sağlandığını unutmamak gerekiyor. Bu durum bulguları ortadan kaldırmazken, giyilebilirlerin atrial fibrilasyon teşhisi için etkileri hakkında daha fazla araştırma yapılmasında fayda var.

Okuyucu Yorumları