Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 resmi olarak tanıtıldı; işte özellikleri ve fiyatı

Apple, Wonderlust etkinliğinde ilk olarak Apple Watch Series 9’u tanıttı. Series 9 ile birlikte, Apple Watch Ultra 2 de ilk kez gün ışığına çıktı. İşte özellikleri ve fiyatları...

Apple Watch Series 9 tanıtıldı

Apple, düzenlenen Wonderlust etkinliğinde yeni Apple Watch Series 9’u resmi olarak tanıttı. Gücünü Apple’ın kendi S9 işlemcisinden alan Watch Series 9, Series 8’e göre pek çok geliştirmeye sahip.

Aynı 18 saatlik pil ömrüne sahip olsa da, Series 9 "performansta büyük bir artış" vaat eden yeni bir S9 işlemciye sahip olacak. Yeni çip, Watch üzerindeki bazı Siri isteklerini işleyerek sesli kontrol için daha duyarlı hale getirebilir. Ayrıca Siri'ye sağlık verilerini sorabilir veya Siri aracılığıyla sağlık verilerini kaydedebilirsiniz - ancak bu "bu yılın ilerleyen dönemlerinde" gelecek.

Yeni Apple Watch, bir öncekinden iki kat daha parlak bir ekrana sahip; maksimum 2.000 nit'e ulaşabiliyor.

Artık Ultra Geniş Bant teknolojisini kullanarak telefonunuzu kaybettiğinizde tam olarak telefonunuza yönlendirilebilirsiniz; bir ok size yolu gösterecek.

Yeni Apple Watch’un en çok dikkat çeken yeniliklerinden biri, hiç kuşkusuz “double tap” adı verilen yeni bir el hareketini algılayabilmesi. Örneğin bir çağrı geldiğinde ve diğer eliniz doluysa, saati taktığınız kolunuzdaki elinizin baş ve işaret parmaklarını iki kez birbirine dokundurarak çağrıya cevap vermeniz mümkün. Aynı şekilde çağrıyı sonlandırma, alarmı susturma gibi pek çok eylem için de bu yeni özelliği kullanabiliyorsunuz.

Yeni Watch 9, alüminyum kaplamalı hoş bir yumuşak pembe rengi renk seçeneklerine ekliyor. Ayrıca alüminyumda Starlight, Silver, Midnight ve (Product) Red renkleri mevcuttur. Çelik olarakda Altın, Gümüş ve Grafit renkleri arasından seçim yapabiliyoruz.

Apple Watch Series 9'un başlangıç fiyatı 399 dolar olarak açıklandı. Apple Watch Series 9 Türkiye fiyatı da belli oldu!

Apple Watch Series 9 Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

  • Apple Watch Series 9 (Alüminyum) 14 bin 999 TL
  • Apple Watch Series 9 (Paslanmaz Çelik) 33 bin 499 TL

Apple Watch Ultra 2 de tanıtıldı

Apple, Watch Ultra modelinin ikinci neslini de Series 9 ile birlikte tanıttı. Yeni Watch Ultra 2 3.000 nit ekranıyla özellikle dikkat çekiyor.

Saate gücünü Series 9 ile aynı S9 çipi veriyor. 36 saatlik pil ömrü dikkat çekici kabul edilebilir. Saat 40 metreye kadar suya dayanıklı ve "double tap" özelliğini destekliyor.

Apple Watch Ultra 2'nin fiyatı 799 dolardan başlıyor. Apple Watch Ultra 2 Türkiye fiyatı da belli oldu!

Apple Watch Ultra 2 Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

  • Apple Watch Ultra 2 - 39 bin 999 TL