Apple Watch'un Eksiği Tamamlanıyor!

Apple Watch, rakiplerine karşı en büyük eksiğini önümüzdeki yıl tamamlayabilir!

Apple, eksiğini 2020'de kapatacak

Apple Watch 4, elektrokardiyogram oluşturma ve birçok farklı fitness sürecini takip edebilme özelllikleri ile kapsamlı bir fitness yardımcısı konumunda. Fakat cihazın kafa karıştırıcı bir eksiği, uyku takibi özelliğinden yoksun olmasıydı.

Apple Watch ile üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla uyku takibi yapmak mümkün ancak bu özellik, cihazın kutudan çıktığı an sahip olduğu bir yetenek değil. Ancak bu durum, yakın zamanda değişebilir.

Bloomberg'e konuşan ve "Apple ile aşina olan" kaynaklara göre Apple, aylardır akıllı saat serisinin işletim sistemi olan watchOS için bir uyku takibi özelliği geliştirme çabasında ve Cupertinolu teknoloji devi bu özelliği 2020 yılında sunmayı planlıyor. Bu özelliğin -yüksek ihtimalle Apple Watch 5 olarak isimlendirilecek olan- yeni modele has bir özellik olarak kalıp kalmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Apple'ın bu özelliği bir yazılım güncellemesi ile eski Apple Watch modellerine sunma ihtimali de konuşulan detaylar arasında zira uyku takibi için gerekli olabilecek kalp ritmi takipçisi ve ivmeölçer gibi donanımlar eski Apple Watch modellerinde halihazırda bulunuyor.

Her ne kadar yeni bir Apple Watch için ortaya çıkan söylentiler hakkında şu an için dikkatli olamkta fayda bulsak da bunun Apple Watch serisinin yıllardır taşıdığı önemli bir eksik olması şüphesiz ki bu iddiaları dikkate almak adına geçerli bir neden. Dahası teknoloji devinin yakın zamanda özel olarak uyku takibi teknolojileri ile ilgilenen Beddit şirketini satın almış olması, bu iddialar adına önemli bir dayanak durumunda.

Bu, Daha Güçlü Bir Batarya Anlamına Gelebilir Mi?

Bir yandan Bloomberg'in de dikkat çekmiş olduğu önemli bir detay, Apple Watch serisinin bir sonraki modeli hakkında önemli bir soruyu ortaya çıkartıyor: Apple Watch, uyku takibi gibi bir özellik için yeterli bir batarya kapasitesine sahip değil. Günlük kullanım için Fitbit Versa gibi fitness takipçisi akıllı modellere kıyasla sadece bir günlük kullanım için her gece şarj olması gereken Apple Watch 4 modeli göz önüne alındığında bu durumun Apple'ın şimdiye kadar uyku takibi özelliğini akıllı saat modellerinde sunmamasının asıl sebebi olduğu düşünülebilir. Ve Apple'ın gelecek Apple Watch modeli için bir uyku takibi özelliği geliştiriyor olması, Apple'ın bir sonraki Apple Watch modeli için batarya ömründe geliştirmeye gitme planını ortaya koyuyor olabilir ancak şu an için bu, sadece bir spekülasyon konusu. Yine de Apple'ın uyku takibi ve daha uzun pil ömrünü yeni Apple Watch üzerinde sunması, kullanıcılara bir sonraki Apple Watch modeline geçiş yapmak için cazip bir tabloyu ortaya çıkarablir.

Okuyucu Yorumları