Apple, yeni M3 MacBook Air modellerini tanıttı

Apple, M3 çipine ve 13 inç ile 15 inç ekran boyutlarına sahip yeni MacBook Air modellerini sessiz sedasız duyurdu.

Apple, yeni M3 MacBook Air modellerini tanıttı

Apple, geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen yeni M3 çiplerini kullanan yeni MacBook Air modellerini duyurdu.

Şirket, M3 çipini yalnızca iMac ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarıyla birlikte piyasaya sürdüğünden, çoğu Apple hayranı uzun süredir daha uygun fiyatlı MacBook Air'in haberini bekliyordu. Apple, bu beklentiyi boşa çıkarmadı ve M3 çipli 13 inç ve 15 inç MacBook Air'i sessiz sedasız bir şekilde ön siparişe açtı.

M3 çipe sahip 13 inç MacBook Air 47.499 TL'den ve eğitime özel 43.179 TL'den başlayan fiyatlarla; M3 çipe sahip 15 inç MacBook Air 54.999 TL'den ve eğitime özel 50.769 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Ön siparişler duyuru ile birlikte başladı, ancak dizüstü bilgisayarlar 8 Mart Cuma gününden itibaren mağazalarda olacak.

Apple'ın duyurusu beklenmedik bir anda gerçekleşmiş olsa da şirketin yeni MacBook'lar çıkaracağına dair söylentiler zaten vardı. Bununla birlikte yeni M3 modellerinin piyasaya sürülmesiyle birlikte birkaç modele de veda ediyoruz. Buna göre ilk M işlemcili model olan M1 MacBook Air artık Apple tarafından satılmayacak.

13 inç M2 MacBook Air Apple tarafından satılmaya devam edecek olsa da M2 çipli 15 inç MacBook Air de artık satılmayacak gibi görünüyor. Sadece geçen yılın ortasında satışa sunulduğunu düşünürsek, bu bir dizüstü bilgisayar için oldukça kısa bir raf ömrü. Ayrıca, Apple resmi olarak bir şey söylememiş olsa da 13 inç MacBook Pro'nun artık satılmaması da ihtimal dahilinde görünüyor.

Apple'ın iddiasına göre yeni M3 MacBook Air, M1 MacBook Air'den yüzde 60, Intel tabanlı MacBook Air'den 13 kat daha hızlı. Bu modelin dört yıl önce çıktığını düşünürsek, bu kadar büyük bir performans farkı olması oldukça doğal bir durum.

Apple ayrıca MacBook Air M3'ün Intel Core i7 işlemcili Windows tabanlı bir dizüstü bilgisayara kıyasla iki kat daha hızlı olduğunu, yüzde 50'ye kadar daha hızlı web tarama performansı ve yüzde 40'a kadar daha uzun pil ömrü sunduğunu iddia ediyor.

Yeni MacBook Air'lerin getirdiği değişiklik tamamen iç kısımda. Bu, daha güçlü oldukları ve artık 2 harici ekranı destekleyebildikleri anlamına geliyor, ancak aynı zamanda yeni bir tasarım olmadığı anlamına da geliyor. Dolayısıyla, hem yeni 13 inç hem de 15 inç MacBook Air modellerinin M2 modelleriyle aynı görünmesi bekleniyor.