iOS 16'da daha önce duyurulmamış olan bir yenilik daha keşfedildi

Apple'dan sessiz sedasız bir değişiklik daha: iOS 16'yı yüklediğinizde bu yenilik de sizi orada bekliyor olacak.

iOS 16 ile gelecek bir yenilik daha keşfedildi

Apple'ın yaklaşan iOS 16 güncellemesi, kilit ekranını kişiselleştirme, iMessage'ları düzenleme veya bir videodan yazılı metin kopyalama gibi birçok yeni özelliği beraberinde getiriyor. Ancak Apple, iPhone'un bazı seslerinde de daha önce duyurulmamış bazı yenilikler yapacak gibi görünüyor..

Bir iOS / iPadOS 16 cihazı için Find My (Bul) uygulamasına gidip “ses çal” seçeneğini seçtiğinizde, iOS 15 ve önceki sürümlerde çalan ping sesi yerine artık elektronik ksilofona benzeyen bir ses ile karşılaşacaksınız. Değişiklik, sesin tekrar tekrar çalınması yerine bir kez çalınması dışında, Apple Watch'unuzdan telefonunuza sizin için ping göndermesini istediğinizde de devrede gibi gözüküyor.

Genel olarak yorumlar bu sesin eskisine göre çok daha iyi olduğunu düşündürüyor. Kayıp bir telefonu ararken iOS 15'in radar benzeri ping'leri tematik olarak uygun bir film müziği olsa da, yeni ses eğlenceli ve hareketli bir yapıya sahip.

Ayrıca Siri de yeni bir aktivasyon sesine sahip olacak. Siri'nin klasik iki notalı etkinleştirme bip sesi bir süredir bulunmasa da, CarPlay'i kullanırken sesli asistanı etkinleştirdiğinizde halen duyulabiliyor…