Apple'dan yeni iPad'ler İçin Sürpriz Hamle!

Apple, bir sonraki iPad modellerine aslında önce iPhone'larda beklenen bir değişikliği getirebilir!

Yeni iPad'e tanıdık bir iPhone iddiası!

Teknoloji devi Apple, sıradaki iPad modellerinde önemli bir karara imza atabilir. Makotakara'da yer alan yeni bir rapora göre Cupertinolu firma yeni iPad modellerinde home tuşunu ortadan kaldırarak daha ince çerçeveler sunmanın hazırlığını yapıyor.

Benzer bir söylenti aslında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus henüz piyasaya sürülmeden önce, önümüzdeki yılın iPhone'u için de ortalıkta dolaşıyordu. Fakat bu yeni rapor, Apple'ın ana ekran tuşlarını iPhone'dan da önce sıradaki iPad'de kaldırabileceğini öne sürüyor.

Bu hamle söz konusu sıralama itibariyle aslında daha önce Apple açısından eşine rastlanmayan bir yenilik olabilir. Zira bu tarz yenilikler ilk önce iPhone'lara daha sonra iPad gibi diğer kategorilere yansıtılıyordu. Bunun örneklerini Touch ID, rose ve rose gold gibi yeni renkler ve Siri gibi yeniliklerde de görmüştük. Bu anlamda, iPhone'la herhangi bir yakınlaşma yaşamayan Apple Pencil'in iPad Pro için sunulması da bir istisnaydı.

Apple'ın yeni iPad'lerde ana ekran tuşunu kaldırmasının ardından gövdenin boyutunda herhangi bir değişiklik olmayacağı fakat ekranın mevcut 9.7 inç'e göre daha da büyüyerek 10.9 inç'e kadar çıkacağı belirtiliyor. Söylentiler 9.7 inç'lik versiyonun gövdesinin mevcut 6.1 mm'ye göre kalınlaşarak 7.5 mm olacağı ve 12.9 inç'lik versiyonun ise 3 mm daha kalınlaşarak 9.9 mm olacağı yönünde.

Okuyucu Yorumları