Apple'dan Yeni OLED Kararı

Apple'ın yüzünü OLED ekranlara dönmesi ile birlikte zor günler geçirmeye başlayan Japon devi, yeni haberlere göre derin bir nefes almak üzere!

Apple'dan yeni OLED kararı

Apple, akıllı saati Watch'ta kullandığı OLED ekranların büyük çoğunluğunu LG Display'den alıyor. iPhone'larda kullanılan OLED ekranlar ise, Samsung ve LC Display'den tedarik ediliyor. Son dönem ürünleri arasında LCD ekran kullanan tek cihaz ise, iPhone Xr ve bu cihazın LCD ekranları, Japonya merkezli Japan Display tarafından sağlanıyor.

Japan Display, Apple'ın sadece LCD ekran kullandığı dönemlerde, şirketin en önemli ekran tedarikçileri arasındaydı ve gelirinin yarısını Apple'dan kazanıyordu. Ancak Apple'ın yüzünü OLED'e dönmesi, Japan Display için işlerin kötüye gitmesine yol açmıştı. Yeni gelen haberler ise, Japon şirket için adeta can simidi olacak nitelikte.

Apple, Reuters'in haberine göre, Apple Watch'ta kullanmak üzere, OLED ekranları LG Display ile birlikte Japan Display'den de almaya başlıyor. Başka bir deyişle, gelecek nesil Apple Watch modellerinde Japan Display'in OLED ekranları da kullanılacak.

Japan Display'in bir OLED tedarikçisi olarak Apple'ın listesine girmesi oldukça önemli bir gelişme. Zira Apple'ın, artık LCD ekranları tamamen terk edeceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları