Apple'ın beklenen akıllı saati, daha çıkmadan tarihe karıştı

Sızdırılan bilgilere göre Apple, yeni Watch Ultra modelinde ekran için MicroLED teknolojisi kullanmaktan vazgeçti. Bu da, böyle bir Watch Ultra modelini, en azından uzun bir süre için, göremeyeceğimiz anlamına geliyor.

Apple'ın beklenen akıllı saati, daha çıkmadan tarihe karıştı

Bazı kaynakların microLED ekranlı Apple Watch Ultra projesinin iptal edilmiş olabileceğini iddia etmesinden bir gün sonra, güvenilir analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın söz konusu üründen vazgeçtiğini doğruladı.

Üretici Osram, daha önce ismi açıklanmayan bir müşterinin microLED ekranlar için tüm siparişlerini iptal ettiğini duyurmuştu ki bu muhtemelen Apple'dı. Analist Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, microLED Apple Watch Ultra projesini, bu ekranın "ürüne önemli bir değer katamayacağı" ve üretim maliyetlerinin ekonomik olarak uygulanabilir olması için çok yüksek olması nedeniyle iptal etti.

Daha önceki bir raporda, Apple'ın mevcut Apple Watch OLED ekranı için sadece 38 dolar ödediği, ancak bir microLED ekranın maliyetinin 150 dolar civarında olacağı belirtilmişti. Genellikle, Apple bir ekran için bu kadar ödediğinde, sattığı ürün yaklaşık 1.500 dolara satılıyor ki bu da Apple Watch Ultra'nın şu anki maliyetinin neredeyse iki katı.

Kuo, Apple'ın microLED geliştirme ekibinden birçok kişiyi işten çıkardığına inanıyor, zira şu anda microLED ile ilgili herhangi bir projede görünen bir şey yok.

Bunun yanı sıra, Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın görüştüğü tek microLED üreticisinin Osram olmadığını iddia etti. Yine de Kuo bunun aksini düşünüyor. Kuo, "Osram, Apple'ın Micro LED için özel LED çip tedarikçisiydi. Şirketin Apple ile Micro LED işbirliğini iptal etmesi, Apple'ın önümüzdeki dönemde Micro LED cihazları seri üretme planının olmadığı anlamına geliyor" diyor.