Apple'ın Beklenen Yeni iPad Tasarımı WWDC'de Gelebilir

10,5 inç'lik iPad'in yenilenmiş sürümü, Apple'ın çok yaklaşan WWDC etkinliğinde ortaya çıkabilir. İşte cihaz için ileri sürülen özellikler...

Yeni iPad tasarımı WWDC'de görünebilir!

Apple, bu yıl gerçekleşecek olan WWDC'de birden çok yeni donanım ile karşımıza çıkabilir. KGI analisti Ming-Chi Kuo (Apple tahminleri konusunda oldukça isabetli biridir) yaptığı açıklamada, uzun süredir söylentileri internette dolaşan 10.5-inç iPad'in yeniden tasarlanmış halini 5 Haziran'da gerçekleşecek konferansta görebiliriz.

Kuo, seri üretimin yılın ikinci çeyreğinde, yani Haziran'da başlayacağını söylüyor ve tabletin de bu zaman aralığında piyasaya sürüleceğini düşünüyor. Cihazın teknik özelliklerine gelince, Kuo en çok ekran konusuna yoğunlaşmış durumda.

Daha önce ipuçlarını aldığımız 10.5-inç iPad (iPad Pro ismine de sahip olabilir), yeni iPhone ile gelecek olan ince çerçeve modasına uyabilir. Apple'ın 9.7-inçlik tabletlerine kıyasla, bu iPad'in ön yüzü büyük oranda ekranla kaplı olacak.

Başka bir söylenti ise yeni iPad'ın A10X işlemciye sahip olacağını söylüyor, ancak bu bilginin kesinliği oldukça düşük. Kuo ayrıca 9.7 ve 12.9-inçlik iPad Pro modellerin de yenilenmiş sürümlerinin piyasay sürüleceğini söylüyor, yani yeni iPad bu iki serinin ortancası olacak.

Cihazın WWDC'de açıklanması oldukça muhtemel, ancak beklentileri düşük tutmak için de bazı temelli sebepler var. Apple, yeni iPad'in yeni iPhone ile spot ışığını paylaşmasını istemeyebilir, bu durumda iPad'ın gecikmesi kaçınılmaz olur.

Ayrıca Apple, ince çerçeve tasarımını iPad'i erkenden piyasaya sürerek, ya da tanıtarak iPhone'un sürprizinin kaçmasını da istemeyebilir.

Okuyucu Yorumları