Apple'ın ilk katlanabilir cihazı ne zaman gelecek?

Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın MacBook'a benzeyecek bir katlanabilir cihazı ne zaman piyasaya sürebileceğini açıkladı.

Apple'ın ilk katlanabilir cihazı ne zaman gelecek?

Apple'ın üzerinde çalıştığı iddia edilen MacBook benzeri katlanabilir cihazı hakkında yeni söylentiler gelmeye devam ediyor. Apple tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, yayınladığı yeni raporunda Apple'ın 2026 yılında 20 inçlik, katlanabilir ekrana sahip 1 milyondan fazla cihaz tedarik edeceğini iddia etti.

Geçmiş söylentiler Apple'ın 20 inçlik bir ekran kullanacağını gösterse de Kuo, şirketin 18,8 inçlik bir paneli de değerlendirdiğini belirtiyor. Cihaz kapatıldığında, 20 inçlik versiyonun 14 ila 15 inçlik bir MacBook'a benzeyeceği, 18,8 inçlik cihazın ise 13 ila 14 inçlik bir MacBook gibi görüneceği söyleniyor.

Kuo, Apple'ın katlanabilir ekranı mümkün olduğunca katlama izi bulunmayacak hale getirmek için LG Display ile birlikte çalıştığını ifade ediyor. Cihazın Apple'ın M5 işlemcisine sahip olacağı ve önümüzdeki yılın sonunda üretime geçebileceği iddia ediliyor.

Diğer bir Apple analisti olan Ross Young, Apple'ın 20 inçlik katlanabilir bir cihaz üreteceğine ilk kez 2022'de dikkat çekmiş, bu söylentiyi daha sonra Bloomberg'den Mark Gurman da desteklemişti. Gurman o dönemde iPad / MacBook hibridinin fiziksel klavye ve trackpad olmadan çift ekranlı bir ekrana sahip olabileceğini söylemişti.

2022 yılında Koreli The Elec, Apple'ın Samsung yapımı ekranlarla yapacağı söylenen katlanabilir cihaz çalışmaları için potansiyel bir zaman çizelgesi de ortaya koydu. Yayın, Apple'ın iPad veya MacBook'a OLED ekran getirdikten sonra büyük olasılıkla bu cihazlar üzerinde çalışmaya başlayacağını bildirmişti. OLED iPad Pro'nun piyasaya sürüldüğünü göz önünde bulundurursak, sırada katlanabilir cihazların olduğunu varsayabiliriz.

Katlanabilir MacBook, Apple'ın üzerinde çalıştığı söylenen tek katlanabilir cihaz değil. Şubat ayında The Information tarafından yayınlanan bir rapor, Apple'ın yatay olarak kapanan en az iki katlanabilir iPhone prototipi üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Söylentiler, ayrıca Apple'ın Gurman'ın henüz erken aşamalarında olduğunu söylediği katlanabilir bir iPad geliştirdiğini de gösteriyor.