Apple'ın iPhone'lu Modüler MacBook Hayali!

Apple, üzerine iPhone sökülüp takılabilen bir MacBook üzerinde ciddi ciddi düşünüyor! İşte firmanın iki ilginç hayali...

Apple'ın iPhone'lu MacBook hayali!

Yenilenen iPad, yeni fikirler konusunda sıkıntı yaşıyor gibi görünse de Apple'ın geleceğe yönelik fikirleri tükenmiş değil. Firmanın en son patent başvurusunda Mac, iPhone ve iPad'i birbiriyle birleştiren bir tasarım yer alıyor.

Apple Insider'ın keşfiyle ortaya çıkan patentte Macbook benzeri bir iPhone veya iPad aksesuarı yer alıyor. Bu cihaz, mobil cihazlara ev sahipliği yapabiliyor ve böylece laptop'a dönüşüyor. Laptop gövdesi, içerisinde bir telefon yerleştirilmeden işlev görmüyor. Telefonun işlemcisi, laptop'un işlemcisi yerine geçiyor. İki cihaz arasındaki bağlantı Lightning veya Smart Connector portu üzerinden yapılıyor. iPhone, cihazın üzerine takıldığı yer itibariyle bir trackpad görevi üstlenebiliyor. 5,5 inç'lik iPhone 7 Plus'ın gerçekten de yeni MacBook'ların trackpad'iyle benzer boyutlara sahip olduğunu görüyoruz.

Apple'ın iPhone'lu Modüler MacBook Hayali!

Benzer bir laptop ise iPad'i ekran olarak kullanıyor. Bu durumda "laptop", geliştirilmiş bir iPad Smart Case gibi davranıyor. iPad, cihaza ek işlem gücü sağlıyor.

Apple'ın iPhone'lu Modüler MacBook Hayali!

İki cihazın da gövdesi alüminyumdan oluşuyor. Patentin piyasadaki bazı cihazlardan ilham aldığı söylenebilir. Ancak böyle bir birleşim, iOS ve MacOS birleşene kadar tam anlamıyla meyve vermeyebilir

Okuyucu Yorumları