Bu Apple Watch'tan bu yana Apple'ın en büyük ürün lansmanı olabilir

Apple'ın merakla beklenen WWDC 2023 etkinliği bu akşam başlıyor. Peki bu etkinlikte bizleri neler bekliyor? Etkinlik canlı olarak nasıl izlenebilir?

Bu Apple Watch'tan bu yana Apple'ın en büyük ürün lansmanı olabilir

Apple’ın California, Cupertino’daki kampüsünde bu akşam gerçekleşecek olan Worlwide Developers Conference (Küresel Geliştirici Konferansı - WWDC) etkinliğinde yıllardır sunduğu en iddialı donanımlardan birini tanıtması bekleniyor. Tanıtılacak “karma gerçeklik” başlığı, hem sanal gerçeklik hem de güçlendirilmiş gerçeklik özellikleri sunarak gerçek dünyayı sanal dünya ile birleştirecek.

Beklenen başlık sonunda geliyor

AR/VR başlığının merakla beklenen sürümü, Apple’ın 2015’te Apple Watch’u sunmasından bu yana en büyük donanım ürünü lansmanı olacak. Bu başlık, şirket için yeni bir çağın başlangıcı olabilir ve potansiyel olarak milyonların bilgisayarlarla ve çevrelerindeki dünyayla etkileşiminde devrim yaratabilir.

Ancak bu etkinlikte sadece karma gerçeklik başlığı duyurulmayacak. Ayrıca Apple, iPhone ve Apple Watch dahil olmak üzere en popüler cihazlarının kullanım biçimini şekillendirecek uzun bir yazılım güncellemesi listesini de tanıtacak.

Bu yazılım ve donanımların dışında, Apple’ın AI’nin daha fazla ürün ve hizmete eklenmesi konusunda planlar hakkında da konuşması bekleniyor.

WWDC 2023 ne zaman, saat kaçta?

Etkinlik, Türkiye saati ile akşam saat 8’de (20:00) Apple’ın web sitesinde ve YouTube’da canlı olarak yayınlanacak.

Bloomberg’in bildirdiğine göre Reality One veya Reality Pro olarak adlandırılabilecek yeni başlık, iOS benzeri bir arayüze sahip olacak, kapsayıcı videolar gösterecek ve kullanıcıların elleri, göz hareketleri ve Siri ile kontrol etmesine olanak tanıyan kameralar ve sensörler içerecek. Ayrıca cihazın, göz hareketlerini ve yüz ifadelerini gösteren dışa dönük bir ekrana sahip olduğu ve izleyicilerin, bir robotla konuşuyormuş gibi hissetmeden başlığı takan kişiyle etkileşime girmesine izin verdiği söyleniyor.

Bloomberg’in söylediğine göre, Apple’ın yeni başlığının oyun, fitness ve meditasyon için uygulamalar içermesi ve Mesajlar, FaceTime ve Safari gibi iOS uygulamalarına erişim sunması bekleniyor. Örneğin başlık, FaceTime uygulaması kullanılırken, her iki katılımcının da “aynı odada” olduğu hissini yaratmak için “bir kullanıcının yüzünü ve tüm vücudunu sanal gerçeklikte gösterecek.”

Apple’ın donanımı bu etkinlikte tanıtma tercihi, iddia edilene göre 3.000 dolar fiyat etiketine sahip olacak olan başlığı daha çekici kılacak bir şekilde geliştiricileri uygulamalar ve deneyimler yaratmaya teşvik etmek istediğini öneriyor.

M2'li yeni MacBook Air, iOS 17, iPadOS 17...

Heyecanla beklenen bu karma gerçeklik başlığının yanı sıra, şirketin M2 işlemcisine sahip yeni bir 15 inçlik MacBook Air’in de tanıtılması bekleniyor. Yazılım tarafında ise yeni nesil iOS 17 ve iPadOS 17 mobil işletim sistemlerindeki değişiklikler ve yenilikler tanıtılacak…