Apple'ın talebi reddedildi: iPhone üreticisinin başı, meşhur pil skandalı nedeniyle bir kez daha dertte

Apple'ın davayı engelleme çabaları sonuç vermedi, iPhone'larda yaşanan meşhur pil skandalı bir kez daha mahkeme salonlarına taşındı.

Apple'ın başı, meşhur pil skandalı nedeniyle bir kez daha dertte

Reuters tarafından bildirildiği üzere Apple, şirketi belirli iPhone modellerinde bilerek kusurlu pil kullanmakla suçlayan İngiltere'deki bir toplu davayla yüzleşmek zorunda kaldı. Londra Rekabet Temyiz Mahkemesi, aldığı bir kararla Apple'ın davayı engelleme talebini reddetti.

Geçtiğimiz yıl Justin Gutmann Apple'a karşı açtığı davada şirketin iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 ve 7 Plus'a cihazın işlemcisine ya da işletim sistemine uyum sağlayamayan bataryalar yerleştirdiğini iddia etmişti. Dava, Apple'ı bu sorunu gizlemekle ve aynı zamanda işlemcilerini yavaşlatan ya da "kısan" bir güç yönetimi aracı da dahil olmak üzere otomatik yazılım güncellemelerini yayınlamaya devam etmekle suçluyor.

Apple Mayıs ayında suçlamaları "temelsiz" olarak nitelendirerek davayı engellemeye çalıştı. Şirket ayrıca bazı iPhone 6S modelleri dışında pillerinde sorun olduğu iddialarını da reddetti.

Apple sözcüsü Tom Parker The Verge'e verdiği demeçte "Hiçbir Apple ürününün ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak ya da müşterilerin cihazlarını yükseltmelerini sağlamak için kullanıcı deneyimini kötüleştirecek hiçbir şey yapmadık ve yapmayız" dedi.

ABD'de Apple, eskiyen iPhone'ları yavaşlattığı iddialarını çözmek için 500 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Bu ödemeler, etkilenen iPhone 6, 7 ve iPhone SE modellerine sahip kullanıcılar için Ağustos ayında yapılmaya başlandı.