Apple’ın Watch 9 ve Watch Ultra 2 satış yasağı - şimdilik - kaldırıldı

Apple, birkaç gün önce bazı Watch modellerinin satışını yasaklayan karara yaptığı itirazda küçük ama önemli bir zafer elde etmeyi başardı.

Apple’a verilen satış yasağı - şimdilik - kaldırıldı

ABD Federal Temyiz Mahkemesi, Apple'ın Watch Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlere yönelik mevcut ABD ithalat yasağını geçici olarak kaldırma talebini kabul etti. Söz konusu yasak, bu hafta başında resmen yürürlüğe girmişti ve her iki cihaz da satıştan kaldırılmıştı.

CNBC'nin haberine göre temyiz mahkemesinin kararı, Apple'ın iki Apple Watch modelinin satışına – şimdilik - web sitesinde ve mağazalarında devam edebileceği anlamına geliyor. Apple, akıllı saatlerin satışını 21 Aralık'ta web sitesinde ve 24 Aralık'tan sonra da mağazalarında durdurmuştu.

Ekim ayında Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin donanım ve yazılımlarının, kandaki oksijen sensörü teknolojisini geliştiren Masimo adlı bir şirketin patentlerini ihlal ettiğine karar verilmişti. Biden yönetimi, 25 Aralık'ta sona eren 60 günlük inceleme süresinin ardından yasağı kaldırma yetkisine sahipti. Ancak nihayetinde kararı bozmamaya karar verdi.

Temyiz mahkemesinin son kararı, Apple için büyük bir kazanım olarak görülebilir. Şirket şu anda, ABD ithalat yasağının daha da uzun bir süre duraklatılmasını talep ediyor.

Bu ithalat yasağı duraklaması aynı zamanda Amazon, Walmart, Best Buy ve diğerleri gibi üçüncü taraf perakendecilerin envanterlerine eklemek üzere yeni Apple Watch Series 9 ve Ultra 2 birimlerini kabul edebilecekleri anlamına geliyor.