Apple'ın Watch sorunu açıklaması: Sorun değil

Apple'ın yayınladığı son güncelleme ile ortaya çıkan sorun; meğer sorun değilmiş...

Herkes sorun var dedi; ama...

Apple'ın akıllı saati Apple Watch, ilk güncellemesine yaklaşık olarak iki hafta önce kavuştu. Ama şimdi, kullanıcıların kafasını karıştıran ilgin gelişmeler yaşanıyor.

İlk olarak 9to5Mac tarafından fark edildiği üzere, düzenli olarak her 10 dakikada bir kullanıcının kalp ritmini kaydetmesi gereken Apple Watch'un kalp takipçisi, güncellemenin ardından verileri daha uzun ve düzenli olmayan aralıklarla kaydetmeye başladı.

Her ne kadar bu durum güncelleme ile gelen bir sorun veya hata olarak değerlendirilse de, özellikle kalp ritmi özelliklerini anlatan Apple'ın yeni destek sayfası, bunun bilinçli bir değişiklik olduğunu ilan ederek herkesi şaşırttı. Firmanın söylediğine göre Watch, halen 10 dakikada bir kalp ritminizi ölçmeye çalışıyor ancak eğer kollarınız hareket ediyorsa bunu yapmaktan vazgeçiyor. Ayrıca kullanıcılar, kalp ritmini manuel olarak Heart Rate Glance özelliği ile kontrol edebiliyorlar.

Başka bir deyişle Apple, her 10 dakikada bir ölçüm yapılsa da, kollar hareket ederken bu ölçümlerin doğru olmayacağını söylüyor ve kolun hareketsiz kaldığı zamanların beklendiğini bildiriyor. Gerçekten de, algılayıcının çalışma sıklığını azaltmak, cihazın pil ömrünü uzatabilir ve ölçümlerin doğruluğunu arttırabilir.

Okuyucu Yorumları