Apple'ın Yayınladığı En Kötü 7 iOS Güncellemesi!

Apple'ın iOS güncellemeleri her zaman kusursuz olmuyor. İşte en çok can sıkan, akıllardan çıkmayan 7 iOS güncelleme felaketi...

En kötü 7 iOS güncellemesi!

Büyük iOS güncellemeleri, iPhone'a ve iPad'e önemli işlevler eklerken, bazen düzgün çalışan işlevleri bozabiliyor ve arayüzle ilgili sıkıntılara yol açabiliyor. Bazı güncellemeler ise güvenlik açıkları gibi daha büyük sorunlarla gelebiliyor.

Tüm bunlar, elbette yeni iOS sürümlerine geçmekten geri durmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Sorunlar bazen belirli kullanıcıları etkilerken çoğu zaman Apple tarafından kısa sürede çözülüyor. Aşağıda ise Apple'ın şimdiye kadar yayınladığı, iPhone sahiplerinin canını yakan en kötü 7 iOS güncellemesini sıraladık.

1. iOS 9.3.1: Bu sürümde bulunan bir açık, kilitli bir iPhone 6S veya iPhone 6S Plus'ta kişi listesine ve fotoğraf albümlerine göz atmanıza izin veriyordu. Açığı etkin hale getirmek için Siri'yle ilgili bir dizi numarayı yerine getirmeniz yeterli oluyordu.

2. iOS 9.3: Safari'de yaşanan sorunlar nedeniyle bu sürüm, Apple'ın en kötü güncellemelerinden biri olarak anılıyor. Güncelleme sonrasında iPhone'un web tarayıcısı kilitlenmeye başlamış, birçok kullanıcı Safari'nin bağlantıları artık açmadığını, tarayıcının donduğunu söylemişti.

3. iOS 9.0.2: iOS 9.0.2 bir dizi sorunla birlikte geldi. Apple'ın onarılan hatalar listesinde yer alan hatalar tam anlamıyla onarılmamış, üstelik yeni hatalar ortaya çıkmıştı. iOS 9.0.2'nin sorunları arasında düzgün çalışmayan uyarılar, eposta alma sorunları, iMessage hataları, iPad ve iPhone'daki dokunmatik ekran sorunları ve fazlası vardı.

4. iOS 8.0.1: iOS güncellemelerinin birçoğunda sorun yaşansa da, Apple'ı güncellemeyi geri çekmek zorunda bırakacak kadar büyük sorunlara az rastladık. Bazı hataları onarmayı amaçlayan iOS 8.0.1, çoğunlukla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus kullanıcılarını etkileyen ciddi sorunlarla gelmişti. Bu sorunların başında Touch ID'nin devre dışı kalması geliyordu.

iOS 7, iOS 6.0.1 ve iOS 5

iOS 7, iOS 6.0.1 ve iOS 5

5. iOS 7: Yeni iOS sürümlerinde küçük hatalar şaşırtıcı olmasalar da, iOS 7'deki ciddi bir açık, kötü niyetli uygulamaların kullanıcının dokunmalarını ve düğme basışlarını arka planda kaydetmesine izin veriyordu.

6. iOS 6.0.1: iOS 6, Wi-Fi oturum açma hatası gibi bazı sorunlarla gelse de Apple bunları hızla onarmıştı. Ancak iOS 6.0.1'de daha ciddi bir açık vardı: Güncellemedeki bir sorun, iPhone'u kod girmeden açmanıza olanak tanıyordu.

7. iOS 5: Çoğu kullanıcı iOS'u güncellerken telefonunun daha kararlı ve verimli çalışmaya başlamasını bekler. Ancak iOS 5'e geçen bazı kullanıcılar, pil ömrünün geriye gittiğini fark ettiler. Sorun, kullanılan ağa, kullanım düzenine ve diğer faktörlere göre değişiklik gösterebiliyordu. Pil ömrüyle ilgili şikayetlerin ortaya çıkmasının ardından Apple, bu sorunu giderecek bir güncelleme üzerinde çalışmaya başladığını söylemişti.

Okuyucu Yorumları