Sızan yeni M2 Ultra çipinin kıyaslama puanları, Apple'ın iddialarını doğruluyor

Apple'ın yeni M2 Ultra çipinin kıyaslama puanları, şirketin bu çip hakkında ortaya attığı iddiaları da fazlasıyla doğruluyor.

M2 Ultra çipinin kıyaslama puanları, Apple'ın iddialarını doğruluyor

Apple’ın M2 Ultra çipi için karşılaştırma sonuçları Geekbench 6’da yayınlandı ve CPU performansında dikkate değer gelişmeler olduğu görülüyor. Bu puanlar, Apple’ın bir önceki M1 Ultra çipe kıyasla %20’ye varan daha hızlı performans iddiasını doğruluyor ve M2 Ultra’nın Apple’ın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü en hızlı çipi olduğunu kanıtlıyor.

İlk sonuçlar, etkileyici bir şekilde sırasıyla yaklaşık 2.800 ve 21.700’lük tek çekirdekli ve çok çekirdekli puanlar sunan M2 Ultra çip ile donatılmış Mac Studio’yu gösteriyor. Bu performans, Apple’ın masaüstü bilgi işlem yetenekleri için yeni bir standart belirliyor.

Ayrıca Geekbench puanları, yakında çıkacak Mac Pro modelleri için olağanüstü bir seviyenin aşıldığını da gösteriyor. M2 Ultra ile çalışan Mac Pro’nun, 28 çekirdekli Xeon W işlemciye sahip en hızlı Intel tabanlı Mac Pro’dan yaklaşık iki kat daha hızlı bir genel CPU performansı sunması bekleniyor.

Apple, WWDC 2023 açılış konuşması sırasında yeni Mac Pro'nun belirli “video kod çevrimi ve 3D simülasyon gibi gerçek dünyadaki profesyonel iş akışlarında” Intel tabanlı modelden 3 kata kadar daha hızlı olacağını duyurdu. Yeni karşılaştırma puanları da artık bu iddiayı doğruluyor.

Apple’ın açılış konuşmasında söylediğine göre “M2 Ultra, M1 Ultra’dan 20 milyar daha fazla olan 134 milyar transistörden oluşur. Birleşik bellek mimarisi, M1 Ultra’dan yüzde 50 daha fazla olan ve M2 Max’in iki katı olan 800 GB/s bellek bant genişliğine sahip, çığır açan 192 GB'a kadar bellek kapasitesini destekler.

M2 Ultra, M1 Ultra’dan yüzde 20 daha hızlı olan daha güçlü bir CPU'ya, yüzde 30’a kadar daha hızlı olan daha büyük bir GPU’ya ve yüzde 40’a kadar daha hızlı olan bir Neural Engine’e sahiptir.

Rakipsiz bir performans arayan kullanıcılar için, Mac Pro'nun altı PCIe genişletme yuvası, masaüstü kasanın tercih edilmesi için en iyi sebeplerden biri olmaya devam ediyor. Ancak, daha uygun fiyata olağanüstü gücü tercih edenler için, M2 Ultra çipine sahip Mac Studio, Mac Pro’ya kıyasla çok daha ucuz fiyatıyla cazip bir alternatif sunuyor.