Artık hiçbir şeyi kaçırmayacaksınız

TV'deki hiçbir yayını kaçırmamanız için DVD-Kaydedicileri sizin için farklı kategorilerde inceledik

DVD-Kaydediciler

Bugünlerde çok ucuz fiyatlara bile bir DVD-Kaydedici bulabilirsiniz. Fakat iş sabit diski olan bir cihaza geldiğinde birazcık daha fazlasını gözden çıkarmanız gerekiyor. Sizin için cihazları üç farklı fiyat sınıfına ayırdık.

Tam da yılbaşının yaklaştığı bu vakitlerde televizyon kanallarında ilgi çekici filmler veya programlar yayımlanır.

Size sunulan hiçbir şeyi kaçırmak istemiyorsanız, sabit diski olan bir DVD-Kaydediciye ihtiyacınız var. Sizin için cihazları üç farklı fiyat sınıfında bir araya topladık.

Ucuz ve iyi: 1. grup kaydediciler

Ucuz ve iyi: 1. grup kaydediciler

Bu grupta olan bir kaydedici en az 160 GB sabit diske sahip olmalı. Bundan daha küçük olanlara elinizi sürmeyin. Bu sınıf, elektronik program rehberi (EPG) özelliğini barındırmak zorunda değil. Ama yine de bu özelliği sunan birkaç cihaz var.

Ucuz ve iyi: 1. grup kaydedicilerCHIP Online Önerisi: Philips DVDR3570H
Philips kaydedicinin, analog TV-alıcı sinyallerini kaydedebileceği 160 GB'lık bir sabit diski var. Cihazın medya uyumluluğu çok iyi, DVD-RAM ve çift katmanlı DVD (DVD9-R) dışında sunulan her şeye veri yazabiliyor. Buna ek olarak çok geniş bir özellik yelpazesi geliyor. Elektronik program rehberi (Guide Plus+) programlamayı kolaylaştırıyor. Cihaz, kaydedilmiş yayınların sabit diskten DVD'ye aktarım işlemini çok hızlı gerçekleştiriyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Philips Türkiye - 0 800 261 3302

Ucuz ve iyi: 1. grup kaydedicilerUygun fiyat: Samsung DVD-HR755
Samsung'un DVD-Kaydedicisi, 250 GB sabit diski ile depolama alanı sıkıntınızı ortadan kaldırıyor: 421 saat en kötü kalitede veya 64 saat en iyi kalitede analog TV-alıcısından kayıt yapabilirsiniz. Fakat görüntü kalitesi en iyi ayarları kullanmış olmamıza rağmen bizi tatmin edemedi. Samsung konfordan da feragat etmiş: mesela cihaz ne Time-Shift fonksiyonuna sahip ne de elektronik program rehberine (EPG). Bunun yerine HDMI, Scart veya koaksiyal ve optik ses çıkışı gibi sayısız bağlantı arayüzü sunulmuş.

Ayrıntılı bilgi için:
Samsung Türkiye - 0 212 288 56 38

İçi de dışı da dolu: 2. grup kaydediciler

İçi de dışı da dolu: 2. grup kaydediciler

İşte burada sunulanlar standartların üzerinde: sabit diskler 200 GB'dan başlıyor, dijital görüntü ve ses çıkışları ve elektronik program rehberleri bu modellerde sizi bekliyor.

İçi de dışı da dolu: 2. grup kaydedicilerCHIP Online Önerisi: Panasonic DMR-EH 675
Panasonic kaydedici 250 GB'lık depolama alanı sunuyor. Bunun içine 443 saat en kötü kalitede, 222 saat en iyi kalitede kayıt yapabilirsiniz. Kaydedici piyasadaki tüm DVD formatlarına (DVD +/- R, DVD +/-RW, çift katmanlı DVD ve DVD-RAM) yazabiliyor. DMR-EH 675 görüntü içeriğini HDMI arayüzü ile 1080 satıra tam ekran olarak (1080p) ölçekleyebiliyor. Kayıt işlemlerini rahatlıkla EPG üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Entegre SD(-HC) kart girişi sayesinde mesela bir SD kameradaki kayıtları sabit diske aktarabiliyorsunuz veya dijital kameranızdaki resimleri televizyonunuzda seyredebiliyorsunuz.

Ayrıntılı bilgi için:
Panasonic Türkiye - 444 33 34

İçi de dışı da dolu: 2. grup kaydedicilerÖneriye alternatif: Sony RDR-HXD970
Sony kaydedici de 250 GB depolama alanı sunuyor. Bu alana en kötü kalitede 710 saate kadar kayıt yapabiliyorsunuz. Eğer en iyi kaliteyi kullanırsanız bu süre 36 saate düşüyor. Elektronik program rehberi (Guide Plus+) sayesinde zamanlanmış kayıtlar sadece üç adımda gerçekleştirilebiliyor. Sony, cihaza iki alıcı entegre etmiş. Böylece hem analog kablo, hem de karasal dijital (DVB-T) yayınlarını alabiliyor. HDMI arayüzü ile bu cihaz da filmleri tam ekran modunda 1080 satıra (1080p) ölçekleyebiliyor.

Buna ek olarak Sony, PictBridge uyumlu yazıcı, dijital kamera veya USB medyaları için iki adet USB girişini eksik etmemiş.

Ayrıntılı bilgi için:
Sony Türkiye - 0 216 531 9850

İçi de dışı da dolu: 2. grup kaydedicilerUygun fiyat: Philips DVDR7310H
Bu kategorinin son modeli de 250 GB sabit disk sunuyor. EPG (Guide Plus+) mevcut. Faroudja DCDi ölçekleyici sayesinde Philips kaydedici de HDMI üzerinden filmeri tam ekran modunda 1080 satıra ölçekleyebiliyor. Medya uyumluluğu küçük kardeşi olan DVDR3570H kadar iyi. DVD-RAM ve çift katmanlı DVD'ler dışında cihaz sunulan her şeye kayıt yapabiliyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Philips Türkiye - 0 800 261 3302

Çok alan ve süper donanım: 3. grup kaydediciler

Çok alan ve süper donanım: 3. grup kaydediciler

Bu kaydediciler multimedya-oturma-odanız için küçük kontrol merkezleridir: Jukebox fonksiyonuna sahiptirler ve USB girişinden bağlanan kayıt medyalarını okuyabilirler. Tabi ki tüm fonksiyonellik bununla sınırlı değil.

Çok alan ve süper donanım: 3. grup kaydedicilerCHIP Online'ın Önerisi: Pioneer DVR-LX60D
DVR-LX60 oturma odası için bir medya merkezi olabilir. Müzik CD'lerini 6X hızıyla sabit diskine kopyalayabilirsiniz. Aynı zamanda dijital resim ve sıkıştırılmış müzik dosyalarınızı da diske kaydedebilirsiniz. Bu işlem bir disk (CD/DVD) veya öndeki USB girişinden bağlanmış kayıt medyalarıyla gerçekleştirilebilir. DVR-LX60, çift katmanlı ve çift taraflı DVD'ler dâhil tüm DVD formatlarına kayıt yapabiliyor. 250 GB büyüklüğündeki sabit disk kötü kalitede 711 saate kadar kayıt yapabiliyor. DVR-LX60 film içeriğini HDMI arayüzü ile tam ekran modunda 1080 satıra ölçekleyebiliyor. Elbette EPG ve çift alıcı (kablo ve DVB-T) da unutulmamış.

Ayrıntılı bilgi için:
Digicom - 0 212 470 06 00

Çok alan ve süper donanım: 3. grup kaydedicilerÖneriye alternatif: Panasonic DMR-EX87
Panasonic DMR-EX87 de entegre DVB-T ve analog kablo alıcısı sunuyor. 250 GB büyüklüğündeki sabit diske en kötü kalitede 443 saat veya DVD kalitesinde 222 saat kayıt yapabiliyorsunuz. DMR-EX87 film içeriğini HDMI arayüzü ile (HDMI-1.3) tam ekran modunda 1080 satıra ölçekleyebiliyor. Quick-start adındaki özelliği sayesinde cihaz bir saniye içinde bekleme modundan çıkıp çalışmaya hazır hale geliyor ve elektronik program rehberini (EPG) gösteriyor. SD(-HC) kart girişi sayesinde uygun bir kameradaki kayıtlar sabit diske aktarılabiliyor veya dijital kameranızdaki resimler TV ekranında gösterilebiliyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Panasonic Türkiye - 444 33 34

Sonuç: Kaydedici arayışını kolaylaştırdık

Sonuç: Kaydedici arayışını kolaylaştırdık

Eğer yeni bir cihaz için ne kadar para vermek istediğini biliyorsanız, sabit diskli DVD-Kaydedici seçimi hiç de zor değil. Bazı üreticiler (JVC ve Sharp) sektörden kendilerini tamamen geri çekmiş durumdalar.

Ufak bütçeler için 1. grup kaydediciler mevcut. Bu kategoride 160 GB sabit disk alanı ve birçok durumda EPG elde edebiliyorsunuz. Daha azını vermek isteyenler en son bahsettiğimizden vazgeçmeliler.

Biraz daha fazlasını vermek isteyenler ise 2. grup kategorisinde bile son derece iyi fonksiyonlara sahip olabilirler. 250 GB sabit disk alanı, HDMI arayüzü ve EPG bu kategoride standart.

Daha fazlasını ise 3. grup kaydediciler sunuyor. Bunlar oturma odanız için medya merkezi niteliğindeler, USB girişi ve Jukebox fonksiyonları ise cabası.

Okuyucu Yorumları