Artık YouTube Music'e "mırıldanarak" şarkı bulabileceksiniz

Youtube, uzun süredir beklenen mırıldanarak şarkı bulma özelliğini nihayet kullanıma sundu. Şimdilik sadece Android uygulamasında sunulan özelliğin, yakında iOS için de sunulması bekleniyor.

Artık YouTube Music'e "mırıldanarak" şarkı bulabileceksiniz

YouTube Music uzun zamandır beklenen özelliğini nihayet Android uygulamasında kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde, artık bir şarkıyı aramak için mırıldanabilecek veya bir enstrümanla çalabileceksiniz.

Mart ayından beri test aşamasında olan bu özelliği kullanmak için tek yapmanız gereken sağ üst köşedeki büyütece tıkladıktan sonra mikrofon simgesinin yanındaki dalga simgesine dokunmak. Dalga simgesine dokunduktan sonra artık mırıldanmaya ya da şarkı söylemeye başlayabilirsiniz. Uygulama müziği bulduğunda ise kapak resmi, şarkı adı, sanatçı, albüm, çıkış yılı ve şarkı hakkındaki diğer önemli bilgilerle size sunuluyor.

Araç, Android'teki YouTube Music'in 7.02 sürümüyle birlikte sunucu tarafında bir güncellemeyle geliyor. YouTube, iOS sürümü için henüz herhangi bir tarih vermese de özelliğin kısa süre içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

YouTube Music için yeni olsa bile aslında bu özellik tam olarak yeni değil. Google Search, benzer bir aracı 2020'de devreye sokmuştu. Hatta YouTube'un normal uygulaması da geçen yıl buna benzer bir özelliği sunmaya başlamıştı. Çevrimiçi müzik akışı platformu Deezer da 2022'de piyasaya sürülen “hum to search” adında aynı işlevi sunan bir araca sahip.