ASUS, AMD Radeon RX 6400 Ekran Kartlarını Duyurdu

ASUS, orta seviye 1080p oyun sistemleri için uygun fiyatlı ve güç tasarruflu AMD Radeon RX 6400 ekran kartlarını duyurdu.

ASUS, AMD Radeon RX 6400'ü duyurdu

ASUS, orta seviye 1080p oyun sistemleri için uygun fiyatlı ve güç tasarruflu AMD Radeon RX 6400 ekran kartlarını duyurdu.

Yüksek çözünürlükler ve yenileme hızları modern oyun deneyimini zirveye taşısa da 1080p günümüzde halen çoğu oyuncunun çözünürlük tercihi olmayı sürdürüyor. Grafik açısından yoğun tek kişilik oyunları saniyede 60 kare hızla oynamak veya rekabetçi e-spor yapımlarını 120 Hz ve üzerinde çalıştırmak için oyuncuların yeterli güç sağlayabilen bir ekran kartına ihtiyacı var.

ASUS yeni Radeon RX 6400’ü iki farklı model halinde sunuyor: ASUS Dual Radeon RX 6400 ve Phoenix Radeon RX 6400. Piyasaya çıkan Dual modelinde hava akışını doğrudan en çok ihtiyaç duyulan yere yani soğutma bloğuna yönlendiren bariyer halkalarına sahip iki adet Eksen Teknolojili fan bulunuyor. Kart 52°C sıcaklığa geldiğinde 0 dB teknolojisi fanları tamamen durdurarak yoğun oyun yükü olmadığında oyuncuların sistemi tamamen sessiz bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Mücadele kızışıp GPU sıcaklığı 60°C’ye ulaştığında ise fanlar çalışmaya başlıyor, sessiz ve güçlü soğutma devreye giriyor.

ASUS Dual Radeon RX 6400, oyunlar için 2039 Mhz saat hızı sunuyor. Durum uygun olduğunda ise GPU’dan alınabilecek en yüksek performansı elde etmek için saat hızını 2321 MHz’e[2] artırabiliyor. 64 bit veriyolu kullanan 4 GB GDDR6 bellek, FHD oyun deneyimi için gereken performansı sağlıyor. HDMI® 2.1 ve DisplayPort™ 1.4a bağlantı noktası her tür modern ekrana veya televizyona bağlanma imkanı veriyor. Alüminyum arka plaka kartın dik ve sabit durmasını sağlarken sisteme de birinci sınıf bir görünüm katıyor. Sade ışıklandırma ise kartın kapağındaki geometrik çizgilerle birlikte stile katkı yapıyor.

Phoenix Radeon RX 6400 ekran kartı büyük modelle benzer bir tasarıma sahip. Tek fanlı sisteme sahip olan bu model, alüminyum arka plaka ve aydınlatma bulunmayan yapısıyla daha uygun maliyetli bir çözüm sunuyor. Her iki kart da Auto-Extreme montaj süreciyle üretildi ve 144 saatlik sıkı onay programından geçti. Kartlar böylece kutudan çıkar çıkmaz uzun süre çalışmaya hazır.

Yüksek performanslı, enerji tasarruflu AMD RDNA oyun mimarisi üzerine kurulan bu yeni ekran kartları; yüksek bant genişliği, düşük gecikme süreli AMD Infinity Cache bellek teknolojisi ve yüksek hızlı GDDR6 bellek gibi özelliklere sahip. Yeni modeller ayrıca Microsoft Windows 11 ve Microsoft DirectX® 12 Ultimate, AMD FidelityFX™ Super Resolution (FSR) ve AMD Radeon Super Resolution (RSR) ölçek artırma teknolojileri, AMD Smart Access Memory teknolojisi ve görsel açıdan etkileyici, yüksek yenileme hızlı oyun deneyimleri sunan diğer gelişmiş özelliklere destek veriyor.