Asus, Computex 2013 bombalarını patlattı!

Asus, dev teknoloji fuarında yeni cebinden tabletlere ve laptop'lara, bombalarını bir bir patlattı!

Bombalar patladı!

Teknoloji devi Asus, CHIP Online'ın Tayvan'da çok yakından takip ettiği Computex 2013'te yeni bombalarını bir bir patlatıyor. Asus'un yeni cihazları arasında 6 inç'lik bir cep, yeni Transformer Pad Infinity, 13.3 inç'lik Zenbook Infinity ve fazlası var.

Android'li bir tablet olan FonePad Note, 3G bağlantısına sahip ve 3G üzerinden telefon görüşmelerine izin veriyor. 6 inç'lik 1080p ekrana sahip cihaz, 8 megapiksellik bir kamera, çift çekirdekli 1.6GHz Atom Z2560 işlemci, 2GB RAM gibi özelliklerle geliyor. Cihazın çıkış tarihi ve fiyatı henüz açıklanmadı.

FonePad'i daha yakından tanımak için videomuzu izleyin!

6 inç'lik FonePad Note
Tegra 4 tabanlı yeni nesil Transformer Pad Infinity ise 10.1 inç'lik 2560x1600 IPS ekrana sahip. Cihazın teknik özellikleri arasında 2GB RAM, 5MP/1.2MP ön/arka kameralar, USB 3.0 portu, SD kart slotu, Bluetooth 3.0 + EDR ve 32GB eMMC desteği var.
6 inç'lik FonePad Note
13.3 inç'lik yeni Zenbook Infinity ise hem ekranında, hem de ekranın arka kısmına Gorilla Glass 3 kullanmasıyla öne çıkıyor. Asus'un Gorilla Glass'lı ilk laptopu olan Zenbook Infinity, bir dokunmatik ekrana, 28W'lık çift çekirdekli Intel işlemciye, iki USB 3.0 portuna, bir mini DisplayPort'a ve bir SD kart okuyucusuna sahip. Sadece 15.5mm kalınlığındaki cihaz, önceki Zenbook modellerinden yüzde 4 daha ince. Yeni Zenbook Infinity, 2013'ün üçüncü çeyreğinde piyasada olacak.

6 inç'lik FonePad Note
Yeni MemoPad FHD 10 ise çift çekirdekli 1.6GHz Intel Atom işlemciyle çalışan bir tablet. 10 inç'lik ekranında 1.920 x 1.200 çözünürlük sunan tablet, Android 4.2 ile çalışıyor ve 10 saatlik bir pil ömrü vadediyor. 16GB'lık ve 32GB'lık modeller olarak piyasaya sürülecek cihazın üzerinde çift hoparlör bulunuyor.

MemoPad HD 7 ve Transformer Book Trio!

MemoPad HD 7 ve Transformer Book Trio!
7 inç'lik MemoPad HD 7 elimizde

Asus'un Computex 2013'teki diğer bombaları

MemoPad HD 7 ise Nexus 7 ile neredeyse aynı özelliklere sahip bir tablet ancak arka yüzünde 5 megapiksellik bir kamera bulunuyor. Asus'un farklı renk seçenekleriyle satışa sunacağı cihazın dört çekirdekli A7 işlemcisi, 7 inç'lik 1280x800 HD IPS ekran gibi özellikleri var.

7 inç'lik MemoPad HD 7 elimizde

MemoPad HD 7'nin 16GB'lık sürümünün yurtdışı fiyatı 149 dolar olacak. Gelişmekte olan bölgelerde satılacak 8GB'lık sürümün fiyatı ise 129 dolar olarak belirlenmiş.

MemoPad HD 7'yi daha yakından tanımak için ona dokunduğumuz bu videoyu izleyin!

7 inç'lik MemoPad HD 7 elimizde
Tablet, laptop ve masaüstü deneyimini bir araya getirme iddiasını taşıyan yeni Transformer Book Trio ise Android ve Windows'u bir arada bulunduran, ekranı sökülebilen bir laptop. Çift işlemciye sahip cihazda dördüncü nesil Core i7-4500U Windows 8 deneyimini sağlarken, 2GHz Intel Atom Z2580 Android Jelly Bean'e güç veriyor. Cihazda aynı zamanda 33Wh ve 19Wh kapasiteli iki pil bulunuyor.

Transformer Book Trio'yu videomuzda yakından tanıyın!

Ve Asus'tan PC'ler için "bir ilk"!

Ve Asus'tan PC'ler için
VivoMouse

Asus'un yeni kablosuz faresi ise ilk başta sıradan bir fare gibi görünse de çoklu dokunmatik destekli bir touchpad'e sahip. Motorola'nın Aura telefonunun metal ve kavisli gövdesinden esinlenen VivoMouse, Asus'a göre fare ve touchpad'i bir araya getiren ilk fare.

Windows 7 ve Windows 8'i tam olarak destekleyen VivoMouse, kaydırma hareketleriyle Charms'ı ve Windows 8'in çoklu görev işlevlerini kontrol etmenize izin veriyor. Sayfaları iki parmakla kaydırma seçeneği veya iki parmakla yakınlaşıp-uzaklaşma seçeneği de sunuluyor.

Farenin üst kısmı bir touchpad olarak çalışırken alt tarafta onu fare olarak kullanmanızı sağlayacak bir lazer sensörü bulunuyor. Touchpad, kullanılmadığı zamanda dahi normal bir faredeki düğmelerin görevini üstleniyor.

Fiyatı henüz açıklanmayan VivoMouse, 2013'ün üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek.

Okuyucu Yorumları