Asus Eee-book: Türünün en iyisi geliyor!

Asus Eee-PC ile önce netbook'ları hayatımıza soktu; şimdi de Eee markasını farklı alanlara taşıyor.

Türünün en iyisi geliyor!

1986 yılından itibaren Almanya'nın Hannover kentinde üretici ve kullanıcıların buluştuğu CEBIT teknoloji fuarı son yıl yani 2009'da da kimi yenilikleri kullanıcılarına tanıttı. Fakat gözden kaçan şeyler de oldu.

Asus standındaki Eee-book son günlerde ortaya atılan birkaç iddia ile ön plana çıktı. Şirket Başkanı Jerry Shen Eee-book'un tek tip bir modelden oluşmayabileceğini belirtti. Ayrıca şirketin Eee-book'u 2009 sonuna kadar piyasaya sunmak için gereken hassasiyeti gösterdiğini de belirtti.

Alınan dedikodular da bu yönde. Asus'un iki farklı model sunacağı, bunların da budget ve premium sürüm olarak İngiltere'de satışa sunulacağı yönünde bilgiler alındı. Prototip çalışmalarının azımsanmayacak bir maliyete sahip olduğu, buna karşılık ise Eee-book fiyatlarının olabildiğince uygun olacağı da konuşulanlar arasında. Budget versiyonun 150 Dolar veya 100 Euro gibi bir fiyata satılması planlanıyor.

İşte Asus Eee-book'un muhtemel özellikleri

İşte Asus Eee-book'un muhtemel özellikleri

Fiyat konusunda daha fazla spekülasyonlara yer vermeden Eee-book'un özelliklerinin ne olacağı hakkında bilgi verelim. Üreticiye göre Eee-book'ta hoparlör, mikrofon ve Skype olabilir. Bu da kullanıcılara internet üzerinden daha ucuza konuşma olanağı sağlıyor. Premium versiyonunda dâhili 3G teknolojisinin kullanılacağı, web tarayıcısının olacağı ve arttırılabilir hafıza seçeneğinin olacağı bildiriliyor.

2 adet dokunmatik ekrana sahip olacak Eee-book'un bir ekranından istenilen kitap, dergi veya bilginin okunması yanında diğeri ile de web'te sörf yapılabileceği veya sanal klavye yardımı ile istenilen bir notun kaydedilebileceği söylentiler arasında.

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı fakat görüntüden de anlaşılacağı gibi Asus E-kitap kategorisine, Eee-PC ile netbook piyasasına getirdiği heyecanı getirecek gibi...

Okuyucu Yorumları