Asus'tan çift bantlı kablosuz router!

Asus, çift bantlı, yüksek aktarım hızı sunan yeni router'ını ortaya çıkardı! İşte özellikleri...

Bahçede bile çeken router!

ASUS, uygun fiyatıyla dikkat çeken AC750 çift bant router RT-AC52U'yu tanıttı. Router, 733Mbit/s ile süper hızlı aktarım hızı sağlayan 802.11ac Wi-Fi teknolojisini kullanıyor.
RT-AC52U, hem 2,4GHz hem de 5GHz bantlarından aynı anda Wi-Fi bağlantısı sunuyor ve rakip router'lara kıyasla kablosuz sinyalini %150 arttıran özel olarak tasarlanmış bir antene sahip. Yeni router'da kullanıcıların yazıcı, sabit disk veya 3G/4G (HSPA+) veri bağlantısı kurarak paylaşmalarına olanak sağlayan çok amaçlı bir USB portu da bulunuyor. Bu kullanışlı port, akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazları şarj etmek için de kullanılabiliyor.

RT-AC52U ayrıca dosyalar için kolay senkronizasyon, paylaşım ve akış olanağı sağlayan ASUS'a özgü AiCloud aracını da destekliyor.

Eş zamanlı çift bant bağlantı, yüksek güç iletimi ve şık tasarım

RT-AC52U'nun şıklığına katkıda bulunan üç dahili anten, hem 2,4GHz hem de 5GHz bantlarında eş zamanlı çalışarak kablosuz olasılıklarını iki katına çıkarırken performans potansiyelini de büyük oranda arttırıyor.

RT-AC52U eş zamanlı olarak 2,4GHz bandında 300Mbit/s, 5GHz bandında ise 433Mbit/s veri iletimi yapabiliyor. Toplam 733Mbit/s bant genişliği sayesinde 2,4GHz bandında Internet'te gezinme ve e-posta okuma gibi günlük işlerle ilgilenirken, trafiği daha az olan 5GHz frekansında ise online oyunları hızlı ve gecikmesiz oynayabilir, HD içerik akışlarını ise akıcı biçimde izleyebilirsiniz.

ASUS mühendisleri RT-AC52U'nun iç ve dış mekan kapsama alanını genişletmek için router'a güçlü bir amplifikatör de eklediler. Rakip 802.11ac router'larla kıyaslandığında RT-AC52U kablosuz sinyalini %150 arttırarak kapsama alanını evin her köşesine ve hatta bahçeye kadar genişletiyor.

Çok amaçlı dahili USB portu ve fazlası

Çok amaçlı dahili USB portu ve fazlası

Sunucu, paylaşım ve senkronizasyon için çok amaçlı dahili USB portu

RT-AC52U, dahili USB portu sayesinde standart bir router'dan çok daha fazlasını sunuyor. RT-AC52U'yu dosya sunucusuna dönüştürmek için tek yapmanız gereken USB portuna bir sabit disk takmak. Üstelik ASUS AiCloud sayesinde sunucuyu bulutla senkronize etmek de mümkün. Ayrıca bir USB yazıcıya bağlayarak RT-AC52U'yu yazdırma sunucusuna da dönüştürebilir ve tek bir yazıcıyı birden fazla kullanıcıya paylaştırabilirsiniz.

USB portu, 3G/4G mobil geniş bant dongle'lar ile kullanıma da uygundur, bu sayede bir router üzerinde iki geniş bant (WAN) bağlantısı kurarak ağ trafiğini dengeleyebilir ve yönlendirme modu sayesinde kesintisiz Internet erişimine sahip olabilirsiniz. Dahası, USB portu aracılığıyla akıllı telefon ve tablet gibi cihazlara güç sağlayabilirsiniz , böylece RT-AC52U aynı zamanda kullanışlı bir şarj istasyonu olarak da kullanılabilir.

ASUS AiCloud ile istediğiniz an senkronize edin, paylaşın veya yayınlayın

RT-AC52U, router'ı güçlü bir kişisel bulut sunucusuna dönüştüren ASUS'a özgü AiCloud uygulamasını da destekliyor. Ağda, bağlı USB depolama aygıtlarında veya ASUS WebStorage'da saklanan dosyaları, ASUS Smart Sync özelliği ile kolaylıkla senkronize edebilirsiniz. E-posta, SMS veya sosyal ağ uygulamaları aracılığıyla bir bağlantı göndererek bu dosyaları arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Verilerinize AiCloud web arayüzü veya Android ya da iOS cihazlara yönelik AiCloud uygulaması aracılığıyla erişerek içerikleri istediğiniz an istediğiniz yerde senkronize edebilir, paylaşabilir veya yayınlayabilirsiniz.

AiCloud'un yeni router'dan router'a senkronizasyon modu, diğer uyumlu ASUS router'lara bağlı USB depolama aygıtlarını otomatik olarak senkronize ederek büyük dosyaları aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşılabilmenizi kolaylaştırıyor.

ASUSWRT ile basit kurulum ve esneklik

RT-AC52U'nun kurulumu ASUSWRT Dashboard arayüzü ile çok kolay. Bu arayüz ile hizmet kalitesi (QoS – Quality of Service) önceliği gibi gelişmiş ağ özelliklerini yapılandırmak oldukça basit hale geliyor. Böylece dört Ethernet (LAN) bağlantısının her birindeki bant genişliğini izleyerek kontrol etmek mümkün oluyor. ASUSWRT arayüzünün diğer işlevleri arasında ebeveyn kontrolleri, çift WAN yönetimi, ağ eşleştirme ve yazıcı paylaştırma gibi özellikler yer alıyor.

RT-AC52U, ASUSWRT aracılığıyla yapılandırılan, kolay ayarlı VPN sunucu ile ev ağınızda, özel ve güvenli uzaktan erişim profili ayarlayabilmenizi sağlıyor.

Okuyucu Yorumları