Asus ZenWatch'ı elimize aldık ve denedik!

Asus'un ilk akıllı saati ZenWatch'ı IFA'da denedik! İşte sundukları ve yorumlarımız...

Asus ZenWatch'ı denedik!

Asus'un üst düzey işçiliğiyle övdüğü ZenWatch WI500Q'yu kısıtlı bir süre için de olsa da deneme fırsatı bulduk. Saatler plastik standlarına sabitlendiğinden, onu kolumuza takamadık ancak bu, ilk izlenimlerimi edinmemize elbette engel olmadı.

Samsung'un yeni saati, yeni tanıtılan Gear S, Galaxy Gear, Sony'nin SmartWatch 2'si, Pebble ve Qualcomm Toq ile karşı karşıya gelecek. Saatin içerisinde Qualcomm'un APQ8026 işlemcisi (yani Snapdragon 400) bulunuyor. Bu işlemci normalde 1.7GHz saat hızına kadar yükselebiliyor, ancak saat için yavaşlatılmış olma ihtimali yüksek. Saatin diğer özellikleri, giriş seviyesi tabletlerdekini andırıyor. ZenWatch, 512MB RAM ve 4GB depolama alanına sahip.

ZenWatch'ın kavisli, diktörtgen ekranı, 0.63 inç boyutunda ve 320x320 çözünürlüğe sahip. Karşılaştırma açısından Gear S'in 360x480 çözünürlüğüne sahip olduğunu, ancak ekranının daha büyük olduğunu söyleyelim. Akıllı saatin diğer özellikleri arasında Bluetooth, 369mAh pil, 9 eksenli sensör, kalp ritmi izleyici ve su geçirmezlik yetenekleri var. 75 gram ağırlığındaki saatin 39.8 x 50.6 x 7.9mm'lik ölçüleri, onu oldukça küçük, giyilebilir bir saat haline getiriyor.

Arayüz, ZenWatch'a özel işlevler ve ilk kararımız!

Arayüz, ZenWatch'a özel işlevler ve ilk kararımız!

Saate parmağınızı farklı yönlerde sürdüğünüzde, arayüzün doğal bir hissiyata sahip olduğunu görüyorsunuz. Asus, saate çift dokunma ve elle kapatma gibi birkaç parmak hareketi de eklemiş. Bu arada Asus, Android Wear arayüzünü ZenUI'siyle kaplamış. What's Next ve Do it later gibi işlevler, Asus telefon sahiplerinin yapılacak listesi gibi özellikleri telefonlarından yönetmelerine izin veriyor. Bunun yanında Remote Camera, Watch Unlock, Presentation Control ve Find my phone gibi özellikler, telefonunuzun belirli özelliklerini uzaktan kontrol etmeye olanak tanıyor.

ZenWatch, 100 farklı sanal saat tasarımı sunuyor, bu sayede kendinize uygun, kişisel bir saat seçmeniz mümkün hale geliyor.

İlk kararımız

ZenWatch 199 euro'luk yüksek fiyatıyla firma için simgesel bir saat olmaktan öteye gidecek gibi görünmüyor. Saat hakkında bir büyük soru işareti ise pil ömrü. Önümüzdeki 2-3 ay içinde yapılacak indirimler ve çıkacak yeni ürünler, saatler arasında yeni bir rekabetin başlamasını sağlayabilir.

IFA'dan en güncel haberleri, tüm son dakika gelişmelerini, özel IFA 2014 sayfamızda bulabilirsiniz. Bizi takipte kalın!

Okuyucu Yorumları