Atari VCS, Çalışmasa da Ortaya Çıktı!

Atari'nin yeni konsolu VCS halen çalışır halde değil. Ama bu, onun nasıl görüneceğini öğrenmemiz için bir engel değil!

Atari VCS, çalışmasa da göründü

Geçen haziran, bir zamanların efsane oyun şirketi Atari, geri dönüş yapacağını açıklamıştı. Özellikle, o sırada açıkladığı ismi ile Ataribox olarak adlandırılan retro tarzı bir eğlence sistemi ile konsol pazarına geri sıçrayacaktı. Geçtiğimiz günlerde ise cihazın resmi adının Atari VCS olacağını öğrendik. Ayrıca Atari, VCS'nin 300 dolara satılacağını, hem klasik Atari oyunlarının hem de modern oyunların oynanacağını ve ön siparişlerin Nisan 2018'de başlayacağını biliyoruz.

Atari VCS, Çalışmasa da Ortaya Çıktı!

Perşembe günü ise, GDC 2018'deki kısa gösterim sayesinde, konsolun potansiyel yetenekleri hakkında birkaç detay daha öğrendik. Ayrıca cihazın çalışmasa da, prototip modelini görmeyi başardık. Yukarıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi, VCS, ethernet bağlantısı, HDMI video çıkışı ve dört adede kadar USB bağlantısını destekleyecek. VCS'nin Xbox tarzı "Modern Oyun Kumandası"nın kablosuz olduğu göz önüne alındığında, konsolun kendisinin de bir çeşit kablosuz özellik sunacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bunların ötesinde ne olacağı hakkında pek bir fikrimiz yok. Henüz sisteme gelen onaylanmış herhangi bir oyun duymadık, ayrıca geliştirici stüdyolarıyla herhangi bir ortaklık ilanı da ortada yok.

Daha fazla ayrıntı için önümüzdeki ay ön siparişlerin başlamasını beklememiz gerekecek...

Okuyucu Yorumları