Ayrılanlar, işten çıkarılanlar: Google'da bir kez daha taşlar yerinden oynuyor

Google, Cihazlar ve Hizmetler bölümünde büyük bir değişimin eşiğinde... Önemli isimler şirketten ayrılırken ve yeni işten çıkarmalar kapıda beklerken, yönetimsel açıdan da çok büyük değişiklikler yaşanmak üzere.

Ayrılanlar, işten çıkarılanlar: Google'da bir kez daha taşlar yerinden oynuyor

Google’ın Cihazlar ve Hizmetler (Devices and Services) bölümünde büyük değişiklikler yaşanıyor. Yeni haberlere göre, Fitbit’in kurucu ortakları James Park ve Eric Friedman’ın şirketten ayrılmaları ve bölümdeki yüzlerce işten çıkarma da bu değişikliklerin arasında yer alacak.

Fitbit’in Google tarafından satın alınması kapsamında Google’a katılan Park ve Friedman’ın ayrılışı, ilk olarak 9to5Google tarafından bildirildi. Diğer Fitbit ekibi üyelerinin de Park ve Friedman’la beraber şirketten ayrıldığı bildiriliyor.

Ayrıca Google, Cihazlar ve Hizmetler bölümünün çalışma şeklini de yeniden düzenliyor. Şirket daha önce Pixel, Nest ve Fitbit donanım mühendisliği ekiplerini çoğunlukla her biri kendi liderine sahip ayrı gruplar halinde tutuyordu. 9to5Google, artık bu durumun değişeceğini ve tüm bu ekiplerin tek bir liderle birlikte tek bir donanım mühendisliği grubu altında olacağını bildiriyor. Ancak haberde, bu birleşik donanım ekibinin yeni liderinin kim olacağı belirtilmedi.

Google, Fitbit’teki işten ayrılmaları veya Cihazlar ve Hizmetler bölümünün yeniden düzenlenmesini resmi olarak doğrulamış değil, ancak 9to5Google’a yaptığı açıklamada bu bölümde bazı işten çıkarmaların olacağını doğruladı. Şirketin açıklamasında belirttiğine göre, bu işten çıkarmaların çoğunluğu Google’ın artırılmış gerçeklik ekibinden gelecek. Haberde belirtilene göre, işten çıkarmalardan etkilenen çalışanlar Google’daki diğer açık pozisyonlara başvurabilecek.