Az bilinen 8 Instagram ipucu!

Instagram'ı fotoğrafları filtreleyip paylaşmaktan ibaret sanıyorsanız, bu yazımızı okumanız gerekli!

Az bilinen 8 Instagram ipucu!

Yalnızca küçük fotoğraflar paylaşmanıza izin veren bir sosyal ağın bu kadar büyüyebileceğini kim tahmin edebilirdi? Bugün 400 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Instagram, büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Milyar dolarlık bir firma, elbette yerinde durmuyor ve hizmetini yeni işlevlerle geliştiriyor. İşte bugün Instagram'da kullanabileceğiniz 8 az bilinen ipucu.

Kare fotoğraf kullanma zorunluluğunuz yok

Kare fotoğraflar, Instagram'ın en önemli özelliklerinden biriydi. Ancak firma, kare fotoğraf kısıtlamasını geçen sene kaldırdı. Bu sayede uygulama, yatay ve dikey fotoğrafları olduğu gibi göstermeye başladı.

Fotoğraf yüklerken kare fotoğrafla yatay ve dikey fotoğraflar arasında geçiş yapmak için yükleme ekranında görünen küçük "biçim" simgesine (çerçeve kenarları gibi görünen simge) dokunun. Şimdi fotoğrafın yakınlaştırma seviyesini ayarlayın.

Filtreleri sıraların veya gizleyin

Filtreler, Instagram'ın vazgeçilmez özelliklerinden. Uygulamada şu an 40 farklı filtre bulunuyor. Filtreler arasında hiç kullanmayacağınızı düşündükleriniz varsa, küçük bir temizlik yapabilirsiniz. Filtreleri gördüğünüzde en sağa kaydırın ve Yönet düğmesini bulun. Bu düğmeye dokunarak tüm Instagram düğmelerinin listesini açabilirsiniz. Bu listede kullanmadığınız filtreleri gizleyebilir, uzun dokunarak sırasını değiştirebilirsiniz.

Filtrelerin ötesine geçin

Filtreler, fotoğraflarınızı iyileştirmede önemli rol oynuyor ancak Instagram'ın başka düzenleme araçları da var. Bu araçları görünür hale getirmek için düzenle ekranındayken anahtar simgesine dokunun. Buradaki araçları kullanarak fotoğrafı döndürebilir, renk ayarı yapabilir, "tilt shift" efekti bile ekleyebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları