Set ekibi, filmin pembe boya kıtlığına yol açtığını söylüyor...

Merakla beklenen Barbie filminin yönetmeninden ilginç bir açıklama geldi: “Dünyanın tüm pembesini bitirmiş olabiliriz.”

Set ekibi, filmin pembe boya kıtlığına yol açtığını söylüyor...

Barbie filmi için yayınlanan tüm fragmanlar ve tanıtımlar boyunca, yönetmen Greta Gerwig'in tek bir renge ağırlık verdiği açıkça görülebiliyordu. Pembe, şu ana kadar gösterilen görüntülerdeki en yaygın renk oldu ve filmin yapım aşamasında büyük bir ağırlığa sahip olduğunu tahmin etmek güç değil.

Architectural Digest ile yakın zamanda yapılan bir röportajda, yapım tasarımcısı Sarah Greenwood ve Gerwig, Barbie Land'in “ezici pembeliğinden” de bahsetti. Gerwig, pembenin "çok parlak ve neredeyse her yerde olmasını" istediğini söyledi. Onun için çocukluğu sürdürmek her şeyden önemliydi.

Greenwood ise, bu rengin çok fazla kullanıldığını söylerken, "Dünyanın tüm pembesini bitirmiş olabiliriz" diyerek güldü.

Adından da anlaşılacağı gibi, Barbie Land, Barbie'nin (ve Ken'in) tüm farklı versiyonlarının bulunduğu yer. Greenwood ve set dekoratörü, Barbie'yi bu gerçek dışı dünyada gerçeğe dönüştürmenin yolunu bulmak için çok çalıştıklarını söylüyor.

FİLM, BOYA KITLIĞINA YOL AÇMIŞ OLABİLİR Mİ?

Konu CNN'in de gündemine gelmiş. Boya şirketi Rosco'nun pazarlama ve dijital deneyimden sorumlu başkan yardımcısı Lauren Proud, CNN'e gönderdiği e-postada, prodüksiyonda bu rengin çok kullanıldığını doğruladı ancak pembe boya sıkıntısı konusunda başka faktörlerin de devreye girdiğini ekledi.

"Setler, küresel tedarik zinciri sorunlarını yaşamaya devam ettiğimiz bir dönemdeydi ve özellikle boya tedariki ağır darbe aldı. Elimizden gelen her şeyi teslim ettik, hepsini aldılar. Filmde nasıl görüneceğini görmek için sabırsızlanıyoruz"

Barbie, 21 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek. Başrolünde ise, ünlü oyuncu Margot Robbie’yi göreceğiz.