Barselona mobil başkenti olmaya devam ediyor!

Cep telefonları ve mobil cihazlar için belki de dünyanın en önemli şehri, yeni anlaşmayı kutluyor!

Telefon başkenti değişmedi!

Teknoloji takvimindeki en önemli etkinliklerden biri olan yıllık Mobile World Congress (MWC) aynı zamanda mobil endüstrisinin en önemli toplantısı olma özelliğini taşıyor. Büyük markaların çoğu, yeni ürünlerinin yayınlanmasını bu etkinlikte gerçekleştirirken, gösterim alanlarında 2000'den fazla firma ziyaretçilerin dikkatini çekmeye çalışıyor, kapalı kapılar ardında da yöneticiler, diğer etkili endüstri figürleri ile yeni fikirler ve planları tartışıyor.

Etkinliği yöneten GSM Association (GSMA) tarafından bugün yapılan bir duyuruda, Barcelona City Partners ile yeni bir anlaşma yapıldığı ve şehir ile ortaklığın 2023'e kadar süreceği bildirildi.

Bunun anlamı da, MWC'nin düzenlendiği şehrin önümüzdeki sekiz yıl boyunca Barselona olacağı ve şehrin, "Mobil Dünya Başkenti" unvanını korumaya devam edeceği.

Tabii ki bu durum, Mart ayında onuncu MWC etkinliğine ev sahipliği yapan Barselona için oldukça önemli. GSMA'nın söylediğine göre bağımsız ilk veriler MWC 2015'in yerel ekonomiye 436 milyon Euro üzerinde katkıda bulunduğunu ve dört günlük etkinlik sırasında 94.000 ziyaretçinin şehre giriş yaptığını göstermekte...

Okuyucu Yorumları