Bas ve çek kamera, cebinizden neden daha iyi?

"Cep telefonu varken kamerayı ne yapayım?" diyenler... İşte çok yanıldığınızın 8 ispatı...

Cebiniz o kadar da iyi değil!

Bas ve çek kameraların ölmek üzere olduğu söylense de, şu anki bas-çek kameralar akıllı cepleri geride bırakacak özellikler sunuyorlar. Bu kameralar, sadece görüntü kalitesi olarak değil, sahip oldukları lens ve özel işlevlerle de daha iyiler. İşte bas ve çek kameranızı cep telefonunuzun kamerasından daha iyi yapan 10 özellik:

1. Optik zoom: Birçok kullanıcı için cep telefonlarındaki en önemli eksiklik, optik yakınlaşmanın ceplerde mümkün olmaması ve sadece dijital zoom yapılabilmesi. İyi bir zoom lensi sadece nesneleri yakına getirmede değil, nesnelerin göreceli boyutunu değiştirmede ve aralarındaki uzaklığı sıkıştırmada kullanılabilir. Bunun için bir DSLR'ye veya yazılıma gerek yok.

2. Makro çekim: 100 doların altındaki bas ve çek kameralar dahi akıllı ceplerden daha iyi makro fotoğraflar çekebiliyor. Birçok kamera, 1cm'ye yakın nesnelere odaklanabiliyor.

Yakalama performansı ve diğerleri

Yakalama performansı ve diğerleri

3. Yakalama performansı: Kamera geliştiricileri, gecikme, başlangıç süresi, çekimden çekime geçen süre gibi alanlarda son yıllarda önemli geliştirmeler yaptılar. Cebiniz ile ekrana dokunarak fotoğraf çekmek, bu kadar kolay olmayabilir.

4. Burst fotoğraf: Sony Cyber-shot DSC-HX9V, 16MP çözünürlüğünde 10fps'lik görüntüler yakalayabiliyor. Panasonic Lumix DMC-ZS20 ise daha düşük çözünürlüklerde 60fps'lik görüntüler yakalayabiliyor. Ancak Android'li cebinizde uygulamalarla erişebileceğiniz bu işlev, daha kısıtlı bir performans sunuyor.

5. Pil ömrü: Birkaç fotoğraf ve bir dakikalık bir video, cep telefonunuzun pilini tüketmeyebilir. Ancak bir etkinlik veya tatildeyseniz ve tüm gün dışarda olacaksanız, telefonunuzun kamerasını kullanmak pilinizi tüketecektir.

Depolama, görsel dengeleme ve düzenleme

Depolama, görsel dengeleme ve düzenleme

6. Depolama: Bir kameranız varsa, boş alanı düşünmeden rahatça, istediğiniz kadar fotoğraf çekebilirsiniz.

7. Optik veya sensörlü shift görsel dengeleme: Akıllı cepler, sadece dijital görsel dengeleme özelliğine sahiptir ve bu, fotoğraf kalitesini düşürür. Bas ve çek kameraların çoğu ise optik veya sensörle çalışan imaj dengelemesi sayesinde kameranın sallanması nedeniyle oluşan bozulmayı düzeltirler. Bu, akıllı ceplerdekine göre çok daha etkilidir ve görüntüde kalite kaybına neden olmaz.

8. Kamera üzerinde düzenleme: Yeni kameraların çoğu, kamera üzerinde kırpma, boyutlandırma, cilt yumuşatma, ışık ayarı, kırmızı göz kaldırma ve keskinlik gibi ayarlar yapmanıza izin veriyor.

Okuyucu Yorumları